Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ribo (ArcelorMittal): Taxele suplimentare pe care le platim in Romania ne aduc in dezavantaj

Ribo (ArcelorMittal): Taxele suplimentare pe care le platim in Romania ne aduc in dezavantaj

Bruno Ribo, director general Arcelor Mittal Galati crede ca Romania, pentru a avea jucatori competitivi pe piata siderugica trebuie sa elimine taxele suplimentare precum cea de cogenerare, distributie sau transport.

"Taxele suplimentare pe care trebuie sa le platim, in continuare, reprezinta o povara pentru toate companiile industriale din Romania si afecteaza sustenabilitatea operatiunilor. Pretul final al unui MWh este si acum, afectat de taxe suplimentare, precum cele pentru cogenerare, distributie sau transport, acest fapt reflectandu-se asupra rezultatelor noastre financiare", a declarat Ribo intr-un interviu acordat Agerpres.

Seful ArcelorMittal Galati isi pune insa sperantele in planul elaborat de Comisia Europeana pentru sustinerea sectorului siderurgic.

"Recent, Comisia Europeana a prezentat Planul de Actiune pentru sectorul siderurgic, acesta fiind un prim pas important pentru sprijinirea revenirii industriei europene de profil. Planul de Actiune include un numar important de masuri, precum necesitatea unui cadru legislativ potrivit, potentialul de crestere a cererii de otel, necesitatea de a asigura conditii de concurenta echitabile la nivel international si in Uniunea Europeana, precum si consolidarea inovatiei, dar este esentiala continuarea dialogului si implementarea si dezvoltarea masurilor propus", a declarat Bruno Ribo.

Directorul Mittal Galati a adaugat ca uzina din Galati a inregistrat o crestere a cotei de piata cu 20 de procente comparativ cu 2010, iar pentru urmatoarea perioada nu vor avea loc noi disponibilizari colective.

"Ne-am concentrat pe asigurarea portofoliului nostru de clienti si pe cresterea cotei de piata, atat pe plan local, cat si regional. Astfel, am reusit sa ne crestem cu 20% cota de piata in Romania, comparativ cu 2010, am semnat noi contracte in regiune, unul dintre ele vizand furnizarea de otel pentru constructia unui pod la Marea Marmara.ArcelorMittal Galati are 7.000 de angajati si, in acest moment, nu planificam implementarea unei alte scheme de plecari voluntare", a declarat Bruno Ribo.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1417 ori