Reuters: Romania amana privatizarea companiilor de stat pana in 2013

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 12:55
1634 citiri
Reuters: Romania amana privatizarea companiilor de stat pana in 2013

Romania a amanat cu un an vanzarea unor participatii minoritare la unele companii controlate de stat, asa cum a convenit cu Fondul Monetar International, a anuntat miercuri executivul de la Bucuresti, transmite Reuters.

Guvernul premierului Victor Ponta nu a explicat motivele deciziei sale, punand in discutie angajamentul Romaniei in relatia cu FMI, apreciaza Reuters.

FMI a criticat in mod regulat Romania, al doilea cel mai sarac stat membru al UE, pentru ca nu a reusit sa vanda si sa reformeze sectorul de stat, ineficient si supradimensionat, care a stavilit o economie ce avia a iesit dintr-o recesiune profunda.

Romania s-a angajat la o serie ambitioasa de privatizari, conform acordului incheiat cu FMI, care expira la inceputul lui 2013, reusind doar vanzarea unui pachet de 15% din compania de distributie a energiei Transelectrica, printr-o oferta publica secundara, obtinand 38 de milioane de euro.

Victor Ponta incearca sa ajunga la un nou acord cu FMI in locul celui actual, in valoare de 5 miliarde de euro, de indata ce noul guvern va fi aprobat de Parlament, decizie asteptata vineri.

In anuntul postat de site-ul guvernului Romaniei se indica extinderea pana la sfarsitul lui 2013 a termenului limita pentru a lista participatiile din companii cum ar fi CFR Marfa, Tarom, Romgaz si Nuclearelectrica. Vanzarea unei participatii minoritare in Societatea Nationala de Transport al Gazelor Naturale Transgaz Medias este deja intarziata.

Cea de-a saptea evaluare a Acordului Stand by cu Romania ar urma sa aiba loc in prima parte a anului 2013, dupa instalarea noului Guvern de la Bucuresti, a dat asigurari recent reprezentantul rezident pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#privatizare companii stat Romania, #vanzare participatii minoritare stat, #acord fmi romania, #reforma sector stat Romania , #Companii Romania