Renault face investitii masive in Romania: 2 mld. euro in 2012

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 14:27
2501 citiri
Renault face investitii masive in Romania: 2 mld. euro in 2012

Investitiile Renault in Romania vor depasi in acest doua miliarde de euro, dupa ce grupul francez, proprietarul Dacia, a alocat pietei romanesti, in perioada 2000-2010, circa 1,63 miliarde de euro, a declarat Radu Mavrodin, de la Groupe Renault Romania.

"Grupul Renault a investit foarte multi bani in Romania din anul 1999 de cand a intrat pe piata. O schimbare majora a avut loc in anul 2004, dupa lansarea Logan, proiect in care foarte putina lume credea".

"Orice coleg francez trimis in Romania in 2004 considera acest lucru o pedeapsa si sfarsitul carierei. Lucrurile s-au schimbat acum, toti angajatii din pozitii importante din grup isi doresc sa vina in Romania pentru a marca o etapa importanta in cariera lor", a spus Mavrodin in cadrul unei conferinte.

El a aratat ca in perioada 2000-2010, investitiile Renult in Romania se ridicau la 1,63 miliarde de euro, urmand ca la sfarsitul anului 2012 sa depaseasca doua miliarde de euro.

"Romania este a doua tara ca importanta pentru grupul Renault. Grupul a contribuit cu peste 3% din PIB-ul Romaniei, avand o cifra de afaceri anuala de 3 miliarde de euro pe an. Masa salariala a Groupe Renault in Romania este de 300 de milioane de euro pe an", a mai spus Mavrodin.

In decembrie 2011 presedintele Traian Basescu a declarat ca Renault este una dintre cele mai stabile investitii straine facute in Romania si a exclus relocarea productiei in Maroc, pe viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#profit grupul Renault, #investitii Renault Romania, #Dacia Renault Romania , #Companii Romania