Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Remin a vandut peste 500.000 tone de pirita aurifera companiei elevetiene Werco Trade

Remin a vandut peste 500.000 tone de pirita aurifera companiei elevetiene Werco Trade


Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase "Remin"- Baia Mare( CNMPN) a vandut in cadrul unei licitatii publice, unei companii elvetiene aproape 500.000 de tone de pirita aurifera, cu continut ridicat de arsen pentru prelucrare.

Compania Werco Trade din Luzern, Elvetia a fost singura participanta la licitatie care a indeplinit conditiile impuse de vanzator achizitionand intreaga cantitate de pirita aurifera.

Werco Trade urmeaza sa plateasca, potrivit clauzelor cuprinse in licitatie, 105 dolari pe tona de pirita aurifera, suma totala ajungand la aproximativ 50 milioane de dolari.

"Firma elvetiana a fost singura care a indeplinit conditiile pe care Remin le-a impus. Consider ca am facut o afacere buna reusind sa comercializam pirita aurifera a fostei mine Suior din Muntii Gutaiului. Acestia a depus si garantia bancara in suma de 2,5 milioane de dolari, asa ca avem toate premizele continuarii afacerii", a declarat, vineri, pentru Agerpres directorul CNMPN "Remin", ing. Ovidiu Galca.

Pirita aurifera aflata in haldele de minereu steril a fostei mine Suior are in compozitie intre 10 si 12 grame aur /tona pe langa continutul de argint, wolfram si alte metale neferoase. Pirita este minereul rezultat in urma unei prime procesari industriale din care au fost extrase o parte din metalele neferoase, indeosebi aur si argint.

Compania elvetiana Werco Trade, specializata in tranzactii cu metale pretioase si neferoase, urmeaza sa decida unde va prelucra cele 500.000 de tone de minereu cumparat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 5422 ori