Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Relu Fenechiu: Vom privatiza 20% din CFR Marfa

Relu Fenechiu: Vom privatiza 20% din CFR Marfa


CFR Marfa va fi privatizata urmand sa fie vandute maximum 20 de procente din capitalul social, asta insa dupa ce va fi obtinut avizul de la Consiliul Suprem de Aparare a ├×arii, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"A privatiza o societate atunci cand ea inregistreaza pierderi foarte mari este o greseala, o abordare nerecomandata de niciun manual de management. Astept sa vad o decizie finala din partea CSAT cu privire la privatizarea CFR Marfa. Propunerea mea este ca aceasta societate sa nu fie privatizata decat intr-un procent de maximum 20%. Pana atunci doresc sa numim un management performant, un management privat la aceasta companie, sa o aducem sa joace corect, cinstit si in termenii concurentiali", a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

CFR Marfa, companie aflata pe calendarul privatizarilor nu a putut fi privatizata in 2012 deoarece Consiliul Suprem pentru Apararea ├×arii a respins privatizarea pachetului majoritar de actiuni la societate, fiind considerata companie de interes strategic.

Desi fusese trecuta in memorandumul incheiat cu institutiile financiare internationale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a anuntat in luna octombrie ca finalizarea privatizarii integrale a CFR Marfa in 2012, conform memorandumului cu FMI, va fi amanata in lipsa unui aviz din partea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ministerul Transporturilor primise toate avizele din partea celorlalte ministere pentru privatizarea integrala a societatii, iar reprezentantii sai au anuntat ca, in perioada urmatoare, in lipsa unui aviz de la CSAT, aviz necesar avand in vedere ca
CFR Marfa este o companie strategica, ministerul va continua evaluarea terenurilor companiei si realizarea altor proceduri, pentru pregatirea privatizarii ulterioare a societatii.

Compania detinea in 2010 parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane si peste 900 de locomotive.

CFR Marfa era lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de piata de 61,1% pentru marfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1271 ori