Relu Fenechiu: Vom privatiza 20% din CFR Marfa

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 15:51
1424 citiri
Relu Fenechiu: Vom privatiza 20% din CFR Marfa
Foto: RTV

CFR Marfa va fi privatizata urmand sa fie vandute maximum 20 de procente din capitalul social, asta insa dupa ce va fi obtinut avizul de la Consiliul Suprem de Aparare a Þarii, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"A privatiza o societate atunci cand ea inregistreaza pierderi foarte mari este o greseala, o abordare nerecomandata de niciun manual de management. Astept sa vad o decizie finala din partea CSAT cu privire la privatizarea CFR Marfa. Propunerea mea este ca aceasta societate sa nu fie privatizata decat intr-un procent de maximum 20%. Pana atunci doresc sa numim un management performant, un management privat la aceasta companie, sa o aducem sa joace corect, cinstit si in termenii concurentiali", a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

CFR Marfa, companie aflata pe calendarul privatizarilor nu a putut fi privatizata in 2012 deoarece Consiliul Suprem pentru Apararea Þarii a respins privatizarea pachetului majoritar de actiuni la societate, fiind considerata companie de interes strategic.

Desi fusese trecuta in memorandumul incheiat cu institutiile financiare internationale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a anuntat in luna octombrie ca finalizarea privatizarii integrale a CFR Marfa in 2012, conform memorandumului cu FMI, va fi amanata in lipsa unui aviz din partea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ministerul Transporturilor primise toate avizele din partea celorlalte ministere pentru privatizarea integrala a societatii, iar reprezentantii sai au anuntat ca, in perioada urmatoare, in lipsa unui aviz de la CSAT, aviz necesar avand in vedere ca

CFR Marfa este o companie strategica, ministerul va continua evaluarea terenurilor companiei si realizarea altor proceduri, pentru pregatirea privatizarii ulterioare a societatii.

Compania detinea in 2010 parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane si peste 900 de locomotive.

CFR Marfa era lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de piata de 61,1% pentru marfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#privatizare CFR Marfa 2013, #vanzare pachet actiuni CFR Marfa, #aviz CSAT privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa Fenechiu , #Companii Romania