Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reforma companiilor de stat, cel mai delicat subiect in discutiile cu FMI

Reforma companiilor de stat, cel mai delicat subiect in discutiile cu FMI


Subiectul cel mai delicat care urmeaza sa fie discutat cu misiunea Fondului Monetar International este legat de stadiul reformelor in companiile de stat, unde exista mari intarzieri, a apreciat, luni, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

"Aici am avut angajamente foarte clare, amanate de cateva ori. Nu am indeplinit mai nimic din ceea ce ne-am angajat, in ceea ce priveste managementul privat la companiile de stat si in ceea ce priveste listarea acestora pe bursa. Prin urmare, cred ca aici va fi discutia cea mai delicata, intr-un context in care reforma companiilor de stat a fost un punct cheie din acordul in care ne aflam", a spus Ionut Dumitru, pentru Agerpres.

Acesta considera ca este prematur sa se discute despre un nou acord cu Fondul, atat timp cat mai exista intarzieri in obiective cheie din actualul acord.

"Desi am indeplinit obiectivele de deficit bugetar, in partea de reforme structurale obiectivele au fost, in mare parte, ratate. Mai degraba as vedea o solutie prin prelungirea actualului acord cu cateva luni, pentru a putea rezolva obiectivele pe care ni le-am propus in reforma structurala", a explicat Dumitru.

In problema Oltchim, presedintele Consiliului Fiscal arata ca exista o "presiune' privind privatizarea sau inchiderea, dar nu din partea FMI, ci chiar o presiune interna, din cauza costurilor mari necesare eficientizarii acestuia.

"Presiunea nu trebuie sa vina din partea nimanui si trebuie gasita rapid o solutie in problema combinatului", a subliniat acesta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1653 ori