Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RBS si Rompetrol - acord de creditare de 55 milioane de euro

RBS si Rompetrol - acord de creditare de 55 milioane de euro


RBS si Grupul Rompetrol au incheiat la finele anului 2011 un acord de creditare multi-valuta in valoare totala de 55 milioane euro, cu o maturitate de un an.

Creditul va fi folosit de Grup pentru asigurarea capitalului de lucru a celor doua companii membre, Rompetrol Gas (divizia de gaz petrolier lichefiat) si Rompetrol Downstream (divizia de retail a Grupului in Romania), se arata intr-un comunicat de presa.

In prezent, Rompetrol Downstream opereaza la nivel national 763 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 de metri cubi), in timp ce reteaua Rompetrol Gas este formata din 250 de statii distributie GPL auto, 7.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau.

"Pentru acest an, Grupul si-a propus finalizarea programului de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia la 5 milioane tone de materie prima, consolidarea activitatilor de distributie a carburantilor in Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Moldova si Georgia, dar si extinderea in Turcia si Ucraina" a declarat Dmitry Grigoryev, Directorul Financiar al Grupului Rompetrol.

RBS este prezenta pe piata din Romania din noiembrie 1995. In prezent, deserveste clientii persoane juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale situate in Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara.

Grupul Rompetrol N.V. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Detinut integral din 2007 de grupul kazah KazMunaiGas, Grupul Rompetrol desfasoara activitati de rafinare, marketing si trading, dar si operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport etc. Grupul intentioneaza sa devina unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa si sa obtina o pozitie consolidata in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1955 ori