Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PwC si KPMG vor sa fie consultanti pentru privatizarea Postei Romane

PwC si KPMG vor sa fie consultanti pentru privatizarea Postei Romane


Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a anuntat ca doua companii, respectiv PriceWaterHouseCoopers si KPMG, s-au inscris la licitatie pentru alegerea consultantului in privinta privatizarii Postei Romane.

Statul intentioneaza sa puna in vanzare in pachet de cel putin 20 la suta din actiunile Companiei Nationale Posta Romana, conform angajamentelor cu Fondul Monetar International.

Potrivit anuntului, ministerul intentioneaza selectarea unui consultant de reputatie internationala - banca de investitii sau firma de consultanta cu experienta in privatizare - in vederea acordarii de consultanta pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare a Companiei Nationale "Posta Romana" S.A., tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor".

Cererea de oferta poate fi achizitionata in schimbul sumei de 8.000 de euro (sau echivalentul in lei, calculat la cursul de schimb B.N.R. din ziua platii, pentru persoane juridice romane). In cazul unui consortiu/asociere, este suficienta probarea achizitionarii de catre cel putin un membru.

Participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare in valoare de 50.000 de euro sau echivalentul acestei sume in lei, calculat la cursul de schimb B.N.R. din ziua emiterii scrisorii de garantie bancara.

Posta Romana, cel mai mare operator de profil din Romania

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1866 ori