Procedura insolventei la Romexpo a fost suspendata provizoriu

Marti, 26 Iunie 2012, ora 20:51
1323 citiri
Procedura insolventei la Romexpo a fost suspendata provizoriu

Procedura insolventei la Romexpo a fost suspendata provizoriu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, marti, sa admita cererea formulata in acest sens, in care s-a explicat ca datoria care a declansat insolventa a fost achitata integral.

Romexpo a intrat in procedura de insolventa pe 25 mai pentru neplata unei datorii de catre firma Arsenoaiei & Matasel Consulting. Ulterior, Romexpo a anuntat ca a atacat prin recurs decizia instantei, apreciind-o incorecta si nelegala, intrucat datoria invocata de firma care a cerut insolventa a fost achitata.

Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de suspendare provizorie a procedurii de insolventa a Romexpo, in baza unei cereri in care s-a explicat ca datoria invocata a fost achitata in totalitate.

In luna septembrie, va fi judecat recursul la dosarul de insolventa.

"In ceea ce priveste creanta pretinsa, trebuie mentionat ca in dosarul de insolventa, firma Arsenoaie&Matasel Consulting, al carei contract de publicitate a fost reziliat in luna iulie 2011, a solicitat suma totala de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat pana la aceasta data, 444.472,55 lei, deci chiar mai mult decat s-a solicitat, diferenta in plus provenind din penalitati calculate de Romexpo la zi", comunica Romexpo in 12 iunie.

Romexpo a fost reprezentata in instanta de catre societatea civila de avocati Man&Paraschiv.

In urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Bucuresti a respins o prima cerere a conducerii complexului expozitional de suspendare provizorie a executarii deciziei Tribunalului Bucuresti privind deschiderea insolventei.

Potrivit datelor transmise administratorul judiciar numit de instanta, in 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. Totodata, in 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Complexul expozitional Romexpo are ca principal actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Agentia de comunicare Arsenoaiei si Matasel Consulting este condusa de Emilian Arsenoaiei, fost director de creatie in cadrul agentiilor GMP, Leo Burnett si Tempo Advertising, si de Razvan Matasel, fostul director al Leo Burnett.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#suspendare procedura insolventa Romexpo, #suspendare insolventa Romexpo, #insolventa Romexpo , #Companii Romania