Primul oficiu franciza din reteaua Postei Romane se deschide in decembrie

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 14:57
2323 citiri
Primul oficiu franciza din reteaua Postei Romane se deschide in decembrie

Primul oficiu postal in regim franciza din reteaua Postei Romane va fi deschis in cel mult luna, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, directorul general al Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR), Ion Smeeianu.

"Intr-o luna de zile, vom deschide si primul oficiu franciza - un oficiu in care Posta Romana introduce know-how-ul, brandul si isi presteaza anumite servicii in colaborare cu un alt partener care, la randul sau, isi presteaza serviciile lui. Prin conjunctura celor doua tipuri de servicii, se doreste o sporire a veniturilor atat in ceea ce priveste serviciile postale, cat si serviciile partenerului", a spus Smeeianu.

Potrivit sefului CNPR, in prezent se poarta discutii cu o serie de parteneri, gen farmacii sau retaileri.

"Avem discutii cu o serie de parteneri, gen farmacii, retaileri. Prin oficiile franciza vom oferi servicii in functie de locatie. Daca un oficiu va fi intr-o farmacie, de exemplu, nu vom presta distributie de pensii. Nu are rost sa aglomeram farmaciile cu astfel de servicii. Daca ele vor fi in zone mic urbane sau rurale, vom face toate tipurile de servicii postale", a mentionat directorul general al CNPR.

La inceputul lunii august, Posta Romana anunta ca intentioneaza sa introduca servicii financiar-bancare si un sistem de franciza, un astfel de proiect fiind prezentat in perioada 6 august - 6 septembrie 2013 institutiilor din domeniu interesate.

Luni, CNPR a inaugurat un nou ghiseu dedicat operatiunilor de tip business, dupa o investitie de 180.000 lei. Ghiseul, aflat in incinta Oficiului Postal 39 din Piata Iancului, face parte din strategia Postei privind dezvoltarea comerciala.

Conform oficialilor companiei, pana la sfarsitul anului vor mai fi modernizate maximum patru oficii postale, dintr-un total de 45 (41 in tara, si patru in Bucuresti).

Privatizarea Postei Romane

In data de 11 septembrie 2013, Guvernul a adoptat o Hotarare prin care datoriile Postei Romane la bugetul de stat, in valoare de 242,5 milioane de lei, pot fi convertite in actiuni.

Privatizarea CNPR se realizeaza prin metoda majorarii de capital social prin aport de capital privat, prin dobandirea de catre un nou investitor a unui pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei in actiuni a creantelor statului fata de companie, in masura realizarii acesteia, daca este cazul, in cadrul unei operatiuni de majorare de capital prin emisiune de noi actiuni.

Noile actiuni emise se ofera spre subscriere investitorului selectat, in vederea dobandirii cotei de 51% din capitalul social, precum si actionarului existent - Societatea Comerciala "Fondul Proprietatea", in vederea mentinerii cotei sale de participatie la capitalul social al companiei prin exercitarea dreptului de preferinta in conditiile legii.

Cheltuielile pentru pregatirea si realizarea privatizarii companiei includ si cheltuielile legate de realizarea conversiei, cheltuielile cu remunerarea comisiei de evaluare si selectare a consultantului, a comisiei de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare si a comisiei de negociere si selectie a investitorului pentru intreaga activitate desfasurata si vor fi suportate de CNPR.

Executivul a decis, la sfarsitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Postei Romane, avand in vedere ca niciun potential investitor nu a achizitionat caietul de sarcini la privatizarea companiei pana la data de 28 mai 2013.

Peste 50 de potentiali investitori din Europa, Asia si SUA, dar si reprezentanti ai administratiilor postale internationale si fondurilor romanesti si internationale de investitii, au purtat discutii cu reprezentantii CNPR, dar niciunul nu a achizitionat caietul de sarcini in termenul stabilit, arata Ministerul pentru Societatea Informationala la vremea respectiva.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania, are o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de peste 5.600 de oficii postale cu acoperire nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#franciza Posta Romana, #reorganizare Posta Romana, #deschidere oficiu franciza Posta, #profitabilitate Posta Romana, #privatizare posta romana , #Companii Romania