Prefectul de Arges: Statul roman va prelua Arpechim

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 14:29
1428 citiri
Prefectul de Arges: Statul roman va prelua Arpechim

Statul roman va prelua Arpechim si discutiile cu reprezentantii OMV Petrom se afla in faza finala, a anuntat luni prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu.

"Statul roman va prelua Arpechim, discutiile sunt in faza finala cu OMV. (...) Am aflat ca erau frane si piedici din interiorul Ministerului Economiei. Cei de la OMV nu au fost atat de refractari, functionarii din minister sunt cei care au tergiversat", a anuntat prefectul Davidescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Prefectul Gheorghe Davidescu a mai precizat ca, cel mai tarziu in aprilie, Arpechim va functiona sub tutela statului roman.

"Am fost contactat de reprezentantii echipei care va prelua efectiv Arpechim, maine (marti, n.r.) voi merge la Bucuresti sa ma intalnesc cu ei", a precizat Davidescu.

Legat de procesul de productie, Gheorghe Davidescu a spus ca vor fi chemati la munca inclusiv angajati disponibilizati. Gheorghe Davidescu a mai precizat ca, dupa ce statul roman va prelua Arpechim, rafinaria ar urma sa fie privatizata la pachet cu Oltchim.

Peste 250 de angajati ai Arpechim Pitesti dintr-un total de 600 au intrat, incepand cu data de 9 ianuarie, in perioada de preaviz de 90 de zile, urmand ca la inceputul lunii martie sa intre in somaj. Salariatii care intra in perioada de preaviz vor primi integral drepturile salariale, dar si cate 35.100 de lei, reprezentand salarii compensatorii.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Arpechim companie de stat, #faliment Arpechim, #cifra de afaceri Arpechim , #Companii Romania