Predoiu: Un litigiu cu RMGC poate insemna cereri de despagubiri de ambele parti

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 12:24
1366 citiri
Predoiu: Un litigiu cu RMGC poate insemna cereri de despagubiri de ambele parti

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu sustine ca un litigiu cu Gold Corporation poate inseamna cereri de despagubiri din partea ambelor parti si s-ar putea incheia chiar cu renuntarea la proiect.

"Nu e rau sa-ti aperi interesele pana la capat. E mai rau sa cedezi, sa te speli pe maini", spune el.

Predoiu sustine, potrivit Digi 24, ca un litigiu cu Gold Corporation poate inseamna cereri de despagubiri din partea ambelor parti si s-ar putea incheia chiar cu renuntarea la proiect.

Compania a fost "invitata" de un comportament imprudent al lui Ponta si Sova, spune Catalin Predoiu: "Nu vorbesti de posibile despagubiri, e ca si cum te predai. Nu cred ca ii e atat de simplu companiei sa inceapa un proces".

Fostul ministru al Justitiei subliniaza ca intr-un litigiu se afla multe: "Daca nu ne facem temele si nu aratam ca stim si noi sa luptam juridic, atunci da, poate sa vina cineva sa iti ia si ceasul de la mana. Sa nu se mai vaicareasca premierul! Luati-va avizele, vedeti ce e cu mediul, intrebati niste avocati. Sa nu imi spuna mie domnul Sova ca trebuie sa adopte Parlamentul un contract de stat, Guvernul trebuie sa faca asta. Licenta ar trebui prelungita tot prin Hotarare de Guvern".

Catalin Predoiu ii mai cere lui Crin Antonescu sa ia atitudine si sa trimita proiectul inapoi la Guvern: " Daca Antonescu e si altceva decat un vorbitor, sa scrie pe hartie ca restitutuie proiectul. De aia ti-a dat poporul pixul in mana, scrie sa iei decizii. Vor sa traga de timp, cred ca au probleme cu multi parlamentari care au inceput sa inteleaga".

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca in cadrul USL l-a intrebat pe Victor Ponta daca nu doreste sa retraga proiectul privind Rosia Montana si apoi sa-l asume in termenii Guvernului, daca este convins de utilitatea si necesitatea acestuia, precizand ca premierul "nu a fost favorabil" variantei.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, dupa intalnirea cu Victor Ponta, ca PSD a convenit sa se revina la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Rosia Montana si retragerea procedurii de urgenta pentru proiectul de lege.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#despagubiri Rosia Montana, #rosia montana gold corporation, #proces Gabriel Resources , #Companii Romania