Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana pierde bani din cauza altor operatori

Posta Romana pierde bani din cauza altor operatori


Posta Romana pierde lunar circa patru milioane de lei din cauza nerespectarii de catre alte firme a dreptului exclusiv pe care il detine pana la 31 decembrie 2012, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, unul dintre asociatii operatorului de profil Postmaster, Mihai Balaj.

"Din calculele noastre, circa patru milioane de trimiteri postale sub 50 de grame sunt expediate lunar de alte firme, care incalca astfel un drept exclusiv al Postei Romane, care expira la 31 decembrie 2012. La un tarif de un leu, suma pe care operatorul national postal o pierde lunar se ridica la patru milioane de lei. In plus, aceste pierderi au loc in zona urbana, unde Posta Romana este eficienta", a spus Balaj.

Pentru asigurarea dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal in domeniul serviciilor postale, Compania Nationala Posta Romana (CNPR) beneficiaza, printre altele, si de dreptul exclusiv de a presta, pana la 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, cu o greutate mai mica de 50 g si pentru care se percepe un tarif mai mic de doi lei, constand in colectarea, sortarea, transportul si livrarea trimiterilor de corespondenta interne si distribuirea trimiterilor de corespondenta expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia.

Ministerul Comunicatiilor si autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM, vor transmite autoritatilor si institutiilor statului o scrisoare de informare cu privire la drepturile exclusive ale Postei Romane, cerand rezilierea acordurilor care incalca legislatia.

ANCOM a aplicat in 2011 si in acest an sase amenzi unor societati care au incalcat dreptul exclusiv al Postei. Acestea sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL, Direct Post Services SRL, Cargo Serv Post SRL si Did Rapid Curier Targu Mures.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1651 ori