Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana mai face un pas catre privatizare: S-a ales consultantul

Posta Romana mai face un pas catre privatizare: S-a ales consultantul


Consortiul KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii va furniza servicii de consultanta pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), dupa ce Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a desemnat castigatoare aceasta oferta.

"KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii au avut o oferta mai buna decat cea depusa de PricewaterhouseCoopers (PwC), al doilea ofertant. Ministerul Comunicatiilor a transmis, vineri, celor doi ofertanti, un anunt privind punctajul obtinut", au declarat, vineri, surse din Ministerul Comunicatiilor.

Procesul de privatizare a Postei vizeaza cedarea unui pachet de cel putin 20% din actiunile companiei, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca in perioada urmatoare conducerea companiei Posta Romana si cea a operatorului national postal din Belgia se vor intalni pentru a discuta despre proiectul Guvernului roman de atragere a unui investitor strain.

Premierul s-a aflat, luni, intr-o vizita oficiala la Bruxelles, unde s-a intalnit si cu omologul sau belgian, Elio Di Rupo, pentru discutii privind proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Posta Romana estimeaza ca va obtine in acest an un profit brut de 2 milioane lei, fata de o pierdere de 182,9 milioane lei in 2011, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2887 ori