Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toate transporturile Postei Romane, urmarite prin GPS de la 1 ianuarie

Posta Romana are GPS de la 1 ianuarie. Vezi valoarea investitiei

Posta Romana are GPS de la 1 ianuarie. Vezi valoarea investitiei


Compania Nationala Posta Romana va avea, incepand cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monitorizare GPS pe toata flota auto.

Aproape 800 de masini vor fi echipate cu astfel de module, in urma unei investitii de aproximativ 400.000 de euro, anunta compania intr-un comunicat de presa remis Business24.

Pana in acest moment, doar 150 de autovehicule ale companiei au fost dotate cu sistem GPS, in perioada 2010 - 2011, mentioneaza oficialii Postei Romane.

Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea cate un modul GPS si echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind pozitia si viteza autovehiculului, dar si parametrii de functionare, asa cum sunt monitorizati pe computerul de bord.

Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panica si vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Politiei Romane. Prin actionarea acestor butoane, in caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Politiei conectat la 112.

"In Departamentul de Transport al Postei Romane va exista un colectiv de monitorizare a intregii flote dotate cu echipamentele GPS. Aceasta activitate se va face printr-un centru de monitorizare cu video-wall si statie de control complet echipata. In teritoriu vor fi distribuite 10 unitati PC special destinate acestui scop. Aplicatia folosita va permite urmarirea si inregistrarea tuturor evenimentelor de pe traseu, putand sa genereze rapoarte complete, care sa contina consumul de carburanti, vitezele medii de deplasare, foaia de parcurs sau rutele urmate", a declarat GABRIEL DUMITRU, Directorul Directiei Logistica a Postei Romane.

Introducerea sistemului GPS pe intreaga flota auto a Postei Romane va reduce cheltuielile generate de consumul de carburanti, pe cele cu plata orelor suplimentare ale soferilor, dar si pe cele cu reparatiile, prin controlul vitezei de deplasare. In plus, va reduce timpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fara kilometri nejustificati, si va creste siguranta in exploatare.

"Posta Romana isi permite, in acest moment, sa faca o investitie absolut necesara in procesul de modernizare a serviciilor companiei. Introducerea GPS pe toata flota auto asigura folosirea eficienta a parcului si creste siguranta in exploatare pentru autovehicule, pentru soferi si pentru incarcatura, fie ca este vorba despre valori sau despre corespondenta. Eficienta si calitatea serviciilor postale nu mai pot fi asigurate in lipsa acestor mijloace moderne de monitorizare a activitatii, pe care concurenta le foloseste deja de mult timp", a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2755 ori