Posta Romana are GPS de la 1 ianuarie. Vezi valoarea investitiei

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 14:05
2959 citiri
Posta Romana are GPS de la 1 ianuarie. Vezi valoarea investitiei

Compania Nationala Posta Romana va avea, incepand cu 1 ianuarie 2015, echipamente de monitorizare GPS pe toata flota auto.

Aproape 800 de masini vor fi echipate cu astfel de module, in urma unei investitii de aproximativ 400.000 de euro, anunta compania intr-un comunicat de presa remis Business24.

Pana in acest moment, doar 150 de autovehicule ale companiei au fost dotate cu sistem GPS, in perioada 2010 - 2011, mentioneaza oficialii Postei Romane.

Fiecare autovehicul monitorizat, din cele 796 din categoria autoutilitare, va avea cate un modul GPS si echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind pozitia si viteza autovehiculului, dar si parametrii de functionare, asa cum sunt monitorizati pe computerul de bord.

Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panica si vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Politiei Romane. Prin actionarea acestor butoane, in caz de atac, va fi alarmat dispeceratul de serviciu al Politiei conectat la 112.

"In Departamentul de Transport al Postei Romane va exista un colectiv de monitorizare a intregii flote dotate cu echipamentele GPS. Aceasta activitate se va face printr-un centru de monitorizare cu video-wall si statie de control complet echipata. In teritoriu vor fi distribuite 10 unitati PC special destinate acestui scop. Aplicatia folosita va permite urmarirea si inregistrarea tuturor evenimentelor de pe traseu, putand sa genereze rapoarte complete, care sa contina consumul de carburanti, vitezele medii de deplasare, foaia de parcurs sau rutele urmate", a declarat GABRIEL DUMITRU, Directorul Directiei Logistica a Postei Romane.

Introducerea sistemului GPS pe intreaga flota auto a Postei Romane va reduce cheltuielile generate de consumul de carburanti, pe cele cu plata orelor suplimentare ale soferilor, dar si pe cele cu reparatiile, prin controlul vitezei de deplasare. In plus, va reduce timpii de parcurs prin folosirea rutelor optime, fara kilometri nejustificati, si va creste siguranta in exploatare.

"Posta Romana isi permite, in acest moment, sa faca o investitie absolut necesara in procesul de modernizare a serviciilor companiei. Introducerea GPS pe toata flota auto asigura folosirea eficienta a parcului si creste siguranta in exploatare pentru autovehicule, pentru soferi si pentru incarcatura, fie ca este vorba despre valori sau despre corespondenta. Eficienta si calitatea serviciilor postale nu mai pot fi asigurate in lipsa acestor mijloace moderne de monitorizare a activitatii, pe care concurenta le foloseste deja de mult timp", a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Postei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Posta Romana GPS, #Posta Romana investitii GPS , #Companii Romania