Ponta, hotarat sa verifice cum s-au cheltuit banii la Romgaz si Transgaz

Duminica, 20 Mai 2012, ora 09:20
1610 citiri
Ponta, hotarat sa verifice cum s-au cheltuit banii la Romgaz si Transgaz

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Sibiu, ca va cere un control "riguros" la Romgaz si Transgaz pentru a vedea cum s-au folosit banii, spunand ca s-a terminat cu societatile de stat "pusculite pentru partid".

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul pe care il conduce nu are de gand sa mute sediile celor doua societati din Medias, dar ca va cere un control pentru a vedea cum au fost folositi banii in cadrul acestora.

"In ceea priveste Guvernul USL nu exista nicio discutie, Transgaz si Romgaz raman acolo unde sunt, la Medias, dar va fi o schimbare fundamentala. Gata cu numirile politice si afacerile pentru partid. Voi cere un control riguros pentru a vedea cum s-au folosit banii la Romgaz si Transgaz.

Nu vom schimba directorii PDL-isti cu directori USL-isti, Romgaz si Transgaz reprezinta nu numai o bogatie a Mediasului, a Sibiului, ci a intregii tari, si trebuie folosita pentru toata tara. Nu e o chestiune de o zi sau doua, ci una de principiu, gata cu afacerile pe spinarea societatilor de stat si gata cu societatile de stat pusculite pentru partid", a afirmat Ponta.

In ceea ce priveste vanzarea unor pachete minoritare de actiuni ale acestor doua societati, Ponta a declarat ca banii obtinuti nu vrea sa ii directioneze intr-un fond de rezerva, asa cum era intentia guvernului anterior.

"Acei bani, fostul guvern vroia sa ii bage la buget si sa ii foloseasca pentru proiecte electorale. Eu sunt de parere ca banii obtinuti sa ramana in societati pentru retehnologizare si modernizare", a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, sambata, la un miting electoral la Medias, ocazie cu care a avut loc lansarea candidatilor USL din municipiu.

Ponta a avut, apoi, o intalnire, la Sibiu, cu prefectul Ovidiu Sitterli, si a participat, in Sala Thalia, la un miting electoral.

Presedintele Traian Basescu declara, in 6 mai, ca privatizarile avute in vedere la companiile energetice de stat Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Romgaz nu vor fi cu pachete majoritare, ci de 10-15%, iar banii obtinuti vor merge la modernizarea acestor societati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii Transgaz, #investitii romgaz, #Ponta control companii stat , #Companii Romania