Ovidiu Ghiman, Romtelecom:Depindem de ce se intampla in plan extern

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 12:01
2574 citiri
Ovidiu Ghiman, Romtelecom:Depindem de ce se intampla in plan extern

Mediul de afaceri din Romania depinde in mod direct de contextul international, spune Ovidiu Ghiman, director executiv strategie si comercial rezidential in cadrul Romtelecom. Oficialul a declarat pentru Business24 care vor fi prioritatile companiei in 2012.

"Situatia din Romania este dependenta in mod direct de contextul international; daca situatia nu va evolua intr-o directie negativa, ne putem astepta ca anul 2012 sa fie caracterizat de stabilitate, intr-o industrie in care ramane puternic axata pe CAPEX si cu jucatori care lupta pentru cota de piata.

Ce planuri au Romtelecom in 2012?

Ghiman spune ca Romtelecom va continua si in 2012, ca si anul acesta, abordarea clientilor cu pachete de servicii.

"Concentrarea pe pachete de servicii in locul celor individuale reprezinta o schimbare majora in strategia comerciala a Romtelecom", afirma oficialul.

Accentul pus pe zona de TV, care este serviciul de baza pe piata din Romania, consituie esenta strategiei Romtelecom pentru 2012.

"Segmentul TV va fi prioritar, avand in vedere ca, asa cum spuneam, reprezinta serviciul de baza pe piata romaneasca. Rationamentul este simplu - dupa cum stiti, mai mult de 90% dintre romani se uita zilnic la TV, iar 30% spun ca este un mod de viata pentru ei".

Romtelecom si-a diminuat veniturile cu 3,6% in trimestrul trei, iar rezultatul a fost pe seama situatiei economice generale incerte si a ofertelor indraznete ale celorlalti operatori.

Romtelecoma inregistrat o scadere a veniturilor de 3,6% in trimestrul trei fata de trimestrul precedent, in timp ce numarul de linii de voce a scazut cu 1%, in aceeasi perioada.

Baza de clienti pentru serviciile deteleviziunesiInternet de mare vitezaa crescut cu aproximativ 17% in trimestrul trei fata de trimestrul doi din 2011 si cu asproximativ 20% fata de trimestrul trei al anului trecut.

La 30 septembrie, Romtelecomavea 4,9 milioane de clienti abonati la serviciile de voce, Internet si TV, in crestere cu 5,3% fata de anul anterior.

Oficialii companiei au spus ca Romtelecom si-a pastrat pozitia de lider pe segmentul de piata dedicat companiilor, pentru servicii de telefonie fixa, date si Internet.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#piata de telefonie, #romtelecom, #televiziune, #estimari 2012 , #Companii Romania