Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ofertele pentru achizitionarea Daewoo Craiova ar putea fi depuse in aprilie

Ofertele pentru achizitionarea Daewoo Craiova ar putea fi depuse in aprilie

Anuntul de vanzare a pachetului majoritar de actiuni de 72,4 la suta detinut de stat la Automobile Craiova va fi lansat in prima decada a lunii martie, iar ofertele urmeaza sa fie primite in termen de 30 de zile de la lansarea acestuia, informeaza un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Comisia de privatizare a 'Automobile Craiova' SA s-a reunit luni si a stabilit faptul ca vor fi demarate discutii cu reprezentantii actionarilor minoritari ai 'Automobile Craiova' in scopul protejarii intereselor acestora in conformitate cu prevederile legale.
Primul-ministru, Calin Popescu-Tariceanu, a aratat, recent, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii producatorului auto american Ford ca privatizarea societatii Automobile Craiova S.A. este o prioritate pentru Executiv.

In cadrul aceleiasi intalniri, reprezentantii producatorului american de automobile si-au reafirmat interesul pentru participarea la procesul de privatizare a companiei.
Mandatul Guvernului pentru privatizarea Daewoo Craiova vizeaza aducerea unui investitor cu o productie de 300.000 de automobile anual, potrivit unei declaratii de la finalul ianuarie a presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu.

Daewoo Craiova, aflata de doua luni in administrare speciala, are datorii la mai multi creditori, printre care si Ministerul Finantelor.
Centrul de productie din Craiova dispune de 4.000 de angajati si are o capacitate de productie de 200.000 de autovehicule si 300.000 de motoare pe an.

Daewoo Motor Co. Ltd, din Republica Coreea, si SC Daewoo Automobile Romania SA au semnat, la jumatatea lunii noiembrie, Certificatul de Finalizare a Tranzactiei pentru actiunile detinute de compania coreeana la Daewoo Automobile Craiova SA.

Prin semnarea Certificatului, compania romana a rascumparat 51 la suta din actiunile detinute de compania coreeana si a fost reglementata problema creantelor intre cele doua societati.

Mai multe firme printre care Ford, GM Daewoo Auto&Technology, Renault - Nissan, Cherry si Tata si-au manifestat interesul privind reluarea procesului de privatizare la Daewoo.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1086 ori