Oana Stratula: Cel mai bine simt parfumul sarbatorilor de iarna in Moldova

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
2501 citiri
Oana Stratula: Cel mai bine simt parfumul sarbatorilor de iarna in Moldova

Oana Stratula, Partner Stratula Mocanu & Asociatii, considera Craciunul o buna ocazie de a se regasi alaturi de oamenii dragi. Este adepta sarbatoririi Craciunului in mod traditional, impreuna cu familia, spre deosebire de Revelion, cand ii place sa mearga in locuri "zgomotoase".

"Cel mai bine simt parfumul sarbatorilor de iarna in Moldova, pentru ca acolo totul se intampla mai asezat, oamenii isi traiesc viata intr-un ritm mai putin alert, relatiile de familie si chiar cele de simpla prietenie sunt mai stranse si mai calde" a declarat Oana Stratula intr-un interviu acordat Business24.

Pentru partenerii de afaceri si angajatii cadourile constau, in primul caz, in obisnuitele cosuri de sarbatori, iar in al doilea, in prime, astfel ca fiecare sa isi poata cumpara cadoul pe care si-l doreste.

Ce inseamna pentru dumneavoastra Craciunul?

Chiar daca stiu ca suna banal, pentru mine Craciunul este o ocazie de a ma regasi alaturi de oamenii dragi, dupa toata agitatia si nebunia de peste an. Este un moment in care imi doresc sa am parte de liniste si relaxare.

Cum si unde sarbatoriti Craciunul? Sunteti adepta a sarbatorilor traditionale sau preferati ceva mai neconformist?

Anul acesta vom sarbatori Craciunul acasa, la Bucuresti, pentru ca drumul pana "acasa" la Iasi, de unde sunt eu, este prea lung si greu de suportat pentru copiii nostri, care sunt foarte mici.

Altfel, cel mai bine simt parfumul sarbatorilor de iarna in Moldova, pentru ca acolo totul se intampla mai asezat, oamenii isi traiesc viata intr-un ritm mai putin alert, relatiile de familie si chiar cele de simpla prietenie sunt mai stranse si mai calde.

Si, ca sa raspund si la intrebare, intotdeauna am fost adepta sarbatoririi Craciunului in mod traditional, impreuna cu familia, spre deosebire de Revelion, cand imi place sa merg in locuri "zgomotoase".

Care va este cea mai draga amintire de Craciun? Dar cadou? Va amintiti de vreo investitie facuta cu banii stransi "la colindat"?

Seara de Ajun, cand ascultam colinde si impodobeam bradul impreuna cu fratele meu, in asteptarea lui Mos Craciun, este una din amintirile mele cele mai frumoase si incerc sa creez astfel de amintiri si pentru copiii nostri.

In ce priveste cadourile, daca stau bine sa ma gandesc, cred ca acestea erau, de multe ori, cadouri utile, de genul hainute, ghetute, caciulite, asa ca un cadou de care m-am bucurat foarte mult si de care imi amintesc si acum a fost un set de canapea si fotolii de burete pentru papusi.

Pana la o varsta "decenta", am fost la colindat pe scara blocului, in fiecare seara de Ajun, iar dupa ce am crescut si a devenit nepotrivit sa merg la colindat, il insoteam pe fratele meu mai mic si apoi imparteam "castigul".

Nu tin minte vreo investitie anume, facuta cu banii stransi la colindat, insa probabil ca ne cumparam dulciuri si alte prostioare...

Ce i-ati cerut lui Mos Craciun anul acesta?

I-am cerut ceea ce ii cer de cativa ani incoace, de cand cred ca am devenit mai constienta de ceea ce conteaza cu adevarat: sa ne tina Dumnezeu sanatosi si impreuna cat mai mult timp...

Ce fel de Mos Craciun sunteti? Ce va place sa daruiti si cum alegeti cadourile pentru familie si prieteni?

Sunt un "ajutor" de-al lui Mos Craciun destul de entuziast in ce priveste alegerea cadourilor, imi place sa caut pentru fiecare in parte ceea ce cred sau stiu ca isi doreste.

Daca stiu ca vreun destinatar al cadoului are nevoie de ceva anume, ii soptesc lui Mos Craciun despre ce este vorba; altfel, imi place sa fac cadouri "inutile", adica ceva de care nu ai neaparata nevoie, dar care ti-ar placea sa primesti...

Dar pentru partenerii de afaceri si angajati?

In ce priveste partenerii de afaceri si angajatii, lucrurile sunt mai simple, cadourile constand, in primul caz, in obisnuitele cosuri de sarbatori, iar in al doilea, in prime, astfel ca fiecare sa isi poata cumpara cadoul pe care si-l doreste.

Daca ar fi sa-i cereti Mosului o masura economica pentru mediul de afaceri, care ar fi aceasta?

Mi-e greu sa spun ce masura economica i-as cere Mosului, dar sigur l-as ruga sa se gandeasca la masuri legislative coerente, destinate sa serveasca interesului general, pe termen lung, si nu unor interese particulare, pe termen scurt, iar astfel de masuri ar ajuta, cu siguranta, si mediul de afaceri.

Aveti o urare pentru romani in prag de Sarbatori?

Urarea la care ma gandesc nu are legatura cu Sarbatorile si este valabila doar in anii electorali: sa fie inspirati atunci cand isi aleg conducatorii...

Dar pentru partenerii dumneavoastra de afaceri?

Partenerii nostri de afaceri sunt clientii carora le acordam servicii juridice si pentru care urarile nu pot fi decat de prosperitate, cat mai multe oportunitati de investitii si sa-si desfasoare activitatea intr-un mediul economic cat mai stabil.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Oana Stratula, #avocat Oana Stratula, #Craciun Oana Stratula , #Companii Romania