O firma romaneasca vrea sa construiasca o fabrica de autoutilitare 4x4 pentru fermieri

Vineri, 30 Martie 2012, ora 10:03
2935 citiri
O firma romaneasca vrea sa construiasca o fabrica de autoutilitare 4x4 pentru fermieri

O firma din Bucovina intentioneaza sa construiasca la Gura Humorului o fabrica de asamblare a unei autoutilitare 4x4 pentru fermieri.

Firma Bucovina Vehicles a depus o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren in oras cu acces la utilitati, apa, canalizare, gaze naturale si energie electrica.

Potrivit cererii depuse la Primaria Gura Humorului, firma intentioneaza sa construiasca o fabrica de platforme auto multifunctionale pentru fermieri, investitia fiind de 104 milioane de euro si va crea in prima faza 1701 locuri de munca directe.

Senatorul PDL Sorin Fodoreanu, unul dintre actionarii firmei, a declarat ca aceasta autoutilitara multifunctionala este o inventie a sa si a inginerului Mihai Ciobanu combina elemente din aviatie si auto, precizand ca prototipul a fost omologat si este tinut "sub cheie".

El a spus ca autoutilitara este 4x4, cu platforma si va fi destinata fermierilor intrucat permite atasarea de diverse dispozitive agricole, dar si pentru constructii in munti.

Fodoreanu a explicat ca aceasta masina are o caroserie din tabla foarte usoara, flexibila, foarte rezistenta si permite o greutate utila mult mai mare decat la alte autovehicule de acest fel.

El a adaugat ca a fost realizat un studiu de fezabilitate si s-a proiectat intreaga fabrica cu o firma din Cehia cu linie de asamblare, hale, piste de incercare, iar sectii de subansambluri, cum ar fi tapiteria sau instalatia electrica, ar putea fi construite la Campulung Moldovenesc si Falticeni.

Totodata, motorizarea ar putea fi asigurata de Ford, dar sunt luate in calcul si alte firme pentru asigurarea unei transmisii 4x4.

Fodoreanu a mai spus ca preconizeaza ca in primul an fabrica sa produca 20.000 de autoutilitare, urmand ca in al patrulea an sa ajunga la o productie de 40.000 de masini.

El a aratat ca problema este legata de finantare, fiind vorba de o investitie greenfield.

El a mentionat ca acest autovehicul este un produs de nisa, subliniind ca isi doreste ca aceasta investitie sa fie realizata cat mai curand, mai ales ca va fi un parteneriat public-privat, lege pe care el a initiat-o.

Firma Bucovina Vehicles SA Suceava a fost infiintata in ianuarie 2011, avand cinci actionari, printre care inginerul Mihai Ciobanu, cu 29% din capital si Sorin Fodoreanu, cu 28%.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#producator utilitare, #Bucovina Vehicles utilitare, #utilitare producatori romani , #Companii Romania