Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul de abonati de telefonie fixa a crescut in primul semestru

Numarul de abonati de telefonie fixa a crescut in primul semestru


Traficul si durata medie a unui apel telefonic a inregistrat in primul semestru scaderi, in schimb au crescut numarul de linii de acces pe baza de abonament si rata de penetrare a telefoniei fixe, conform datelor raportate de cei 51 de furnizori activi pe piata cu amanuntul, au anuntat luni reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ( ANCOM).

"Conform datelor raportate de cei 51 de furnizori activi pe piata cu amanuntul pentru prima jumatate a anului 2011, traficul si durata medie a unui apel au scazut, dar au crescut numarul de linii de acces, numarul de abonati si rata de penetrare a telefoniei fixe", potrivit ANCOM.

"Numarul de linii de acces a crescut in primele sase luni ale anului 2011 cu 4,1%, ajungand la 4,89 milioane. In ceea ce priveste numarul de abonati, prima jumatate a anului 2011 a fost marcata de o crestere de 3,6%, dupa trei semestre consecutive de scadere numarul total al abonatilor depasind din nou pragul de patru milioane", potrivit Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), potrivit sursei mentionate.

Liniile de acces se refera la asa-numitele posturi telefonice, in timp ce un abonat este persoana fizica sau juridica ce a incheiat un contract cu furnizorul de servicii. Un singur abonat poate avea instalate mai multe linii de acces, fiecare cu numarul sau de telefon.

De asemenea, rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 de locuitori a ajuns la 22,8%, in timp ce rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 de gospodarii a crescut la 52,2%.

Din cele 4,89 de milioane de linii de acces la telefonia fixa, 3,82 milioane sunt instalate abonatilor persoane fizice, in crestere cu 3,4% fata de cea de a doua jumatate a anului 2010. Persoanele fizice detin 1,07 milioane de linii de acces, in crestere cu 6,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.

In ceea ce priveste volumul de trafic realizat de catre utilizatorii finali prin intermediul retelelor publice fixe de telefonie, s-a inregistrat o scadere de 6,7%, la 3,2 miliarde minute.

Traficul catre retelele internationale a inregistrat o crestere de 6,3%, la 192 de milioane de minute.

Durata medie a unui apel originat prin intermediul retelelor proprii ale furnizorilor de telefonie fixa a inregistrat o crestere de 2,8%, ajungand la 3 minute si 15 secunde, in timp ce durata medie a unui apel originat prin intermediul retelelor publice fixe ale altor persoane a scazut cu 26,9% ajungand la 40 de secunde.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1022 ori