Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nica: Posta Romana nu se va privatiza niciodata impreuna cu tezaurul pe care il detine

Nica: Posta Romana nu se va privatiza niciodata impreuna cu tezaurul pe care il detine


Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR) nu se va privatiza niciodata impreuna cu tezaurul pe care il detine, a declarat, vineri, la audierile comune ale comisiilor de specialitate, Dan Nica, ministrul propus al Societatii Informationale si Comunicatiilor.

"Statul nu-si ia mana de pe Posta Romana daca statul vrea sa vanda 51% dintre actiunile societatii. S-a facut un studiu in acest sens. Cine vine sa bage 51% trebuie sa vina si cu planuri de dezvoltare.

Altfel, nu se putea garanta ca Posta Romana ar fi putut fi performanta. Deja, intr-o saptamana concurenta va deveni extrem de importanta. Posta Romana nu se va privatiza niciodata la un loc cu tezaurul pe care il detine", a explicat Nica.

La jumatatea lunii decembrie, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) preciza, intr-un comunicat de presa, ca un procent fix de 51% propus investitorului interesat de CNPR confera claritate procesului de privatizare si valorificare maximala a participatiei statului la momentul tranzactiei si in perspectiva, la momentul exitului.

Potrivit sursei citate, Executivul a aprobat, in data de 14 decembrie, proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul privatizarii, act normativ care stabileste si strategia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana S.A., potrivit careia investitorul va detine 51% din capitalul social al companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2352 ori