Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NCH concesioneaza 50 de hectare in Corfu

NCH concesioneaza 50 de hectare in Corfu


Fondul american de investitii NCH Capital a concesionat pe o perioada de 99 de ani un teren de 50 de hectare din insula Corfu de la agentia pentru privatizari a statului elen, urmand sa plateasca 23 de milioane de euro pentru drepturile de exploatare in aceasta perioada.

Acordul este primul succes al Greciei implicand un teren de dimensiuni mari din portofoliul imobiliar al statului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Agentia a anuntat ca un investitor din New York va primi o concesiune de 99 de ani pentru exploatarea terenului de la Kassiopi. Suprafata insulei Corfu este de peste 61.000 de hectare.

Investitiile sunt estimate la circa 75 de milioane de euro, urmand ca proiectul sa genereze mai multe sute de locuri de munca in constructii.

Concesionarea terenului face parte dintr-un plan mai amplu de vanzare de active ale statului, parte a angajamentelor fata de creditorii internationali ai statului elen. Atena a obtinut circa 2 miliarde de euro din privatizari incepand din 2010 si vizeaza venituri de pana la 11 miliarde de euro pana in 2016.

NCH este prezent pe piata romaneasca din anul 1994.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2079 ori