Ministerul Economiei face primii pasi pentru vanzarea Transelectrica

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 15:08
2024 citiri
Ministerul Economiei face primii pasi pentru vanzarea Transelectrica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) anunta ca a semnat luni contractul de intermediere a ofertei publice secundare de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica cu sindicatul de intermediere constituit din BCR, SSIF Intercapital Invest S.A. si Swiss Capital.

"Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a semnat azi (14 noiembrie, n.r.) contractul de intermediere cu Sindicatul de Intermediere constituit din Banca Comerciala Romana S.A., SSIF Intercapital Invest S.A. si Swiss Capital S.A., ofertant selectat pentru intermedierea Ofertei Publice Secundare de vanzare de actiuni a unui pachet de actiuni de 15% emise de Compania Nationala de Transport Energie Electrica Transelectrica S.A. Bucuresti, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", se arata intr-un comunicat al MECMA.

In perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii si derularii ofertei publice secundare de vanzare de actiuni la Compania Nationala de Transelectrica.

Transportatorul national de electricitate Transelectrica a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 153,47 milioane lei, in crestere de peste 29 ori fata de cel din perioada similara din anul trecut, de 5,18 milioane lei.

Transelectrica a raportat un profit net de 178,63 milioane lei in S1

In primul semestru din acest an, Transelectrica raportase un profit net de 178,63 milioane lei.

Compania a realizat in perioada ianuarie-septembrie o cifra neta de afaceri de 1,95 miliarde lei, in crestere cu 7,7% fata de afacerile din aceeasi perioada a anului trecut, de 1,81 miliarde lei. Veniturile totale ale Transelectrica s-au ridicat in perioada analizata la 2,08 miliarde lei, cu 7,8% mai mult decat veniturile totale din primele noua luni ale anului trecut, de 1,93 miliarde lei. Cheltuielile companiei au scazut in primele noua luni cu 1,5%, de la 1,92 miliarde de lei la 1,89 miliarde de lei.

Datoriile pe termen scurt ale companii se ridicau la 551,16 milioane lei in T3

Datoriile pe termen scurt ale companiei se ridicau la 30 septembrie 2011 la 551,16 milioane lei, iar cele pe termen lung la 1,13 miliarde lei.

Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 78 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA, si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220, 400kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Transelectrica vanzare, #cifra de afaceri Transelectrica , #Companii Romania