Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei a publicat anuntul de intentie pentru atragerea de investitii la Cupru Min Abrud

Ministerul Economiei a publicat anuntul de intentie pentru atragerea de investitii la Cupru Min Abrud


Ministerul Economiei a publicat anuntul de intentie pentru atragerea de investitii la societatea Cupru Min Abrud, document in care se estimeaza ca modalitatea de selectie a investitorului va fi aprobata de conducerea societatii in cursul lunii iunie 2013, potrivit site-ului institutiei.

"Se estimeaza ca modalitatea de atragere de investitii si de selectie a investitorului va fi aprobata de conducerea societatii in cursul lunii iunie 2013 si va fi data publicitatii prin anuntul privind atragerea de investitii la SC Cupru Min SA, care va contine detalii cu privire la achizitionarea caietului de sarcini, precum si cu privire la calendarul operatiunilor", se mentioneaza in anuntul de intentie.

Realizarea procesului de atragere de investitii se va face prin orice metoda prevazuta de lege (asociere in participatiune, cooperare, etc.), suma obtinuta de la investitorul selectat urmand sa fie utilizata pentru efectuarea investitiilor de mediu, dotarea tehnologica a societatii, deschiderea de noi fronturi de lucru si capital de lucru. Selectarea investitorului se va face pe baza unui proces competitiv.

Caietul de sarcini va contine informatii detaliate cu privire la conditiile de participare la selectie, documentele de participare solicitate, conditiile de eligibilitate, modalitatile de prezentare si continutul ofertelor, criteriile in baza carora vor fi evaluate ofertele depuse de investitorii care participa la selectie, modalitatea de punctare a ofertelor pentru desemnarea ofertei castigatoare, modalitatea de acces la date si informatii, garantiile solicitate.

Scrisorile de Interes trebuie transmise pana in 10 iunie 2013. Acestea vor contine si o prezentare a investitorului, cuprinzand informatii detaliate despre actionariatul acestuia si/sau structura de control corporativ, experienta investitorului in domeniul finantarii si/sau operarii de societati care activeaza in industria miniera, in mod particular in sectorul cuprifer, precum si despre capabilitatile financiare ale acestuia, care sa demonstreze posibilitatea efectiva si imediata de implicare intr-un proiect comun de investitii cu societatea, pentru dezvoltarea acesteia.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, ca strategia de atragere a investitorilor pentru Cupru Min va fi prezentata in 17 iunie, 7 companii fiind interesate de societate in conditiile in care autoritatile ar fi intentionat privatizarea ei, formula la care se poate recurge dupa ce compania va fi repusa pe picioare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1201 ori