Mii de bucuresteni au protestat, duminica, impotriva exploatarii de la Rosia Montana

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 08:45
1948 citiri
Mii de bucuresteni au protestat, duminica, impotriva exploatarii de la Rosia Montana
Sursa foto: Ziare.com

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat duminica, la Bucuresti, impotriva inceperii exploatarii de aur si argint de la Rosia Montana si impotriva avizului dat de Guvernul Ponta pentru proiectul de lege privind inceperea lucrarilor.

Sute de protestatari s-au strans in Piata Universitatii, la Fantani, duminica de la ora 17.00, numarul lor crescand ulterior pana la aproximativ 3.000 de persoane.

Manifestantii au scandat lozinci atat pentru guvernanti, cat si pentru Opozitie - "USL/PDL - aceeasi mizerie", iar in jurul orei 20.00 apoi au marsaluit pana la Guvern, unde au cerut demisia premierului Ponta, iar o parte din eu chiar ar fi incercat sa intre in sediul institutiei.

Si dupa miezul noptii, in jur de 1.000 de protestatari se aflau inca in Piata Universitatii, unde si-au instalat corturi si continua sa scandeze impotriva politicienilor si a canadienilor de la Gold Corporation.

Nici jurnalistii nu au scapat "nelozincati" - "Presa romana, plina de minciuna", au strigat manifestantii, explicand ca "firma canadiana cheltuieste foarte multi bani pentru reclame in presa si cand acele reclame apar, criticile dispar subit".

Manifestantii anunta ca nu se vor opri aici, ci vor continua si zilele urmatoare, in numar tot mai mare. "Iesim in strada ca in '90", spun ei.

Si in tara mii de oameni au iesit in strada, in mai multe orase, cerand acelasi lucru: retragerea proiectului si demisiile celor care l-au avizat.

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, controversatul proiect de lege care permite exploatarea aurului la Rosia Montana. Executivul va trimite documentul catre Parlament, care va avea ultimul cuvant.

Sociopol anunta sprijinul romanilor pentru lucrarile de minerit de la Rosia Montana

In aceeasi zi in care erau programate protestele impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, Sociopol a dat publicitatii un sondaj de opinie, potrivit caruia 68% din romani ar sustine ca autoritatile ar trebui sa promoveze proiectul, in timp ce doar 32% s-ar opune inceperii sale.

De asemenea, 59% dintre romani cred ca autoritatile ar trebui sa promoveze proiectul gazelor de sist iar 41% - sa se opuna.

Sondajul a fost realizat prin telefon, pe un grup de 1.079 de persoane, in perioada 23 - 26 august.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proteste Rosia Montana, #exploatare aur rosia montana, #aviz guvern Rosia Montana , #Companii Romania