Mihai Neicu - NEI Holding, o afacere de familie care creste de la an la an

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 00:00
11601 citiri
Mihai Neicu - NEI Holding, o afacere de familie care creste de la an la an

Omul de afaceri Mihai Neicu, presedintele NEI Holding si unul dintre principalii jucatori de pe piata de paza si securitate din Romania, a anuntat zilele trecute dezvoltarea companiei sale cu doua arii noi: ambulanta aeriana privata si noi servicii de transport aerian.

Mai exact, Mihai Neicu investit 300.000 de euro in compania de transport aerian NEI Air si in Medica Air, noul serviciu de ambulanta aeriana privata, servicii pentru care preconizeaza trecerea pe profit in mai putin de un an.

Ele se alatura in grupul format din societatea de paza si monitorizare (NEI Guard), cea de import si distributie de echipamente electrice (NEI Electric Distributie), cea de servicii medicale (NEI Medica Asist), divizia de detectivi particulari (Compania de Detectivi NEI), magazinul online (NEI Technics & Strategies) si compania de semnaturi electronice (Alfatrust), detinute de Mihai Neicu impreuna cu sotia sa.

"Pentru Holding sunt doua produse care completeaza si asigura cererea de servicii complete de la un singur furnizor. Aseaza Holdingul intr-o pozitie de varf in cadrul concurentei, dar il si face cautat prin exclusivittatea oferita de acest tip de servicii. Ele creeaza automat un nou statut pe piata si atrag automat clienti si pentru celelalte structuri NEI", explica Mihai Neicu, intr-un interviu acordat Business24.

Ca si afacerile, timpul liber "se construieste", considera antreprenorul, care sustine ca stie sa se bucure de el alaturi de familie si apropiati.

In luna iunie 2014 ati prezentat doua noi servicii NEI Air si Medica Air. Spuneti-ne cate ceva despre ele.

Ideea a aparut din dorinta de a extinde gama de servicii premium oferite clientilor nostri. Dupa cum probabil stiti acest lucru se intampla de mai multi ani prin serviciile de escorta si paza VIP in cadrul companiei NEI Guard.

Aparitia a doua astfel de produse in cadrul NEI Medica este o continuare fireasca a acestei directii de lucru.

NEI Air este un produs NEI Guard si are ca principala activitate inchirierea de aeronave private avion/elicopter (zbor privat,cautare evacuare persoane, transport valori, supravegehere, fotografie- toate aeriene). Apoi, transfer cu sau fara insotire aeroport, protocol in aeroport etc.

Medica Air este un produs NEI Medica. Acesta include ambulanta aeriana privata, transfer medicalizat la si de la aeronave la spital sau invers, inchirierea de echipaj medical pentru insotire zbor este printre putinele produse complete de pe piata, restul au ori doar avion ori doar ambulanta.

Ambele servicii sunt dedicate in principal clientilor nostri, dar pot fi solicitate de oricine prin dispecerat mail sau telefon dedicat, se realizeaza pe baza de comanda rezervare, cu 24ore inainte, dar si in regim de urgenta in cazuri speciale cu raspuns in 2 ore.

Cat ati investit in aceste doua servicii?

S-a investit in contracte de leasing aeronave si auto, in personal si comunicare si preconizam trecerea pe profit inainte de 12 luni. In total, investitia a fost de 300.000 de euro.

Cati romani apeleaza intr-un an la servicii de transport aerian, inclusiv ambulanta aeriana?

Aproximativ 2000 de romani solicita anual aceste servicii din care jumatate solicita servicii complete si ore de zbor asigurate.

Piata cere aceste servicii si dupa o buna comunicare si popularizare pe partea de ambulanta aeriana impreuna cu partenerul RAS. In sase luni putem deveni lider pe aceasta piata de ambulanta privata.

Pentru celelalte produse suntem primul si singurul serviciu complet de transfer si protocol.

Preluam comenzi, planificam, executam transferul la aeroport, asistam la check-in, asistam in continuare prin protocolul aeroportului (cu care avem contract) tot tranzitul prin aeroport pana la imbarcare si la fel la sosire.

Daca unii oferta transfer, altii protocol sau salon, noi oferim tot la pachet sau separat inclusiv legatura personala prin reprezentantul NEI la aeroport.

Ce trebuie sa faca oamenii interesati de serviciile dumneavoastra?

In primul rand trebuie sa ne contacteze si functie de nevoile lor specifice se stabileste si modalitatea de lucru. Fiind vorba de servicii premium rezervarea este principiul de baza.

Ce influenta credeti ca vor avea cele doua noi servicii asupra cifrei de afaceri NEI Holding?

Momentan nu putem lansa o estimare fiind vorba de produse customizate 100% dar estimam un impact de 10-12% in cifra de afaceri aferenta primului an de la lansarea acestora.

Ce planuri de business mai aveti pentru acest an?

Urmarim sa consolidam pozitia holding-ului prin capitalizarea noilor servicii lansate - NEI Air si serviciul de ambulanta privata. Mai mult decat atat investim in structura operationala - un sistem ERP este de luna trecuta live si contribuie la eficientizarea operatiunilor intre companiile membre ale grupului.

"Servicii Integrate" ramane obiectivul nostru esential alaturi de identificarea de noi oportunitati pentru afacerile core ale grupului: paza si securitate, serviciul pompieri si medicina.

Va mai ramane si timp pentru planurile personale?

Timpul se construieste si eu ma bucur de el alaturi de familie si apropiati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afaceri Nei Holding, #Mihai Neicu NEI Holding, #ambulanta aeriana privata, #ambulanta aeriana Nei , #Companii Romania