Mihaela Glavan - Business romanesc la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week

Sambata, 05 Mai 2012, ora 00:00
3666 citiri
Mihaela Glavan - Business romanesc la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week

Mihaela Glavan, designer roman de talie internationala, vorbeste intr-un interviu acordat Business24 despre sporirea afacerii sale in plina criza, despre planurile de viitor ale brandului Sepala, si, inevitabil, despre incaltamintea cu stil, obligatorie pentru orice doamna din mediul de afaceri.

Businessul Sepala by Mihaela Glavan se ridica la 600.000 de euro, in 2011, potrivit publicatiei Forbes, iar pentru anul 2012 antreprenorul estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri, bazata in principal pe cresterea exporturilor si a dezvoltarii retelei de retail in tara.

"Inceputul acestui an a insemnat contractari foarte mari la export, avand deja productia planificata pana la inceputul lunii august. Pe lista clientilor nostri s-au adaugat buyeri din Spania, Anglia, Rusia, Kazahstan, Hong Kong, Italia si Belarus", a declarat Mihaela Glavan, intrun interviu acordat Business24.

Sepala este un brand 100% romanesc, cu mare succes si in Elvetia si Germania. Cum ati reusit sa va impuneti pe aceste piete extrem de pretentioase?

Intr-adevar exportam in Elvetia si Germania, insa nu reprezinta cele mai importante piete pentru noi. Asia devine din ce in ce mai interesanta si remarc un interes sporit pentru colectiile noastre din partea Rusiei.

Care au fost cele mai importante lectii de business pe care le-ati invatat din experienta Sepala by Mihaela Glavan?

Esential e sa-ti placa ce faci, sa-ti iei energia din asta, sa fii creativ, sa iei decizii rapide, sa angajezi oameni profesionisti, pasionati de meseria lor, sa inveti sa delegi responsabilitatea si sa nu controlezi tot, sa nu uiti pe parcurs ce a facut acest business atat de special si de succes, in dorinta de a obtine profit cat mai mare.

Catalin Botezatu, Irina Schrotter, Razvan Ciobanu sunt doar cateva dintre numele mari din moda romaneasca cu care ati colaborat. Ce alte colaborari aveti in plan pentru viitor?

Andreea Tincu, Carmen Secareanu, Irina Marinescu, Irina Schrotter, Lena Criveanu, Kinga Varga si Stephan Pelger sunt cativa dintre designerii romani cu care colaborez de multi ani si care imi sunt foarte apropiati.

De curand, colaborez cu Lucian Broscatean, Dan Mihai Zarug de la twenty(too) si Andreea Badala de la Murmur.

Voi realiza pantofi pentru urmatoarea editie a MQ Vienna Fashion Week, la invitatia organizatorilor festivalului si in continuare pentru Mercedes-Benz Berlin Fashion Week in iulie 2012.

Am reluat proiectul TouchedBy, dupa o relativ lunga perioada de amanari, testari, cautari, propuneri si idei ale lui Mihai Dobrovolschi, cel care va semna urmatoarea mini-colectie. Pentru cei care nu stiu deja, Proiectul TouchedBy consta in realizarea de mini-colectii de accesorii (genti si pantofi), special concepute de designeri sau persoane publice cu simt artistic.

Designul colectiilor apartine in totalitate celor care le semneaza, iar consultanta tehnica si productia sunt asigurate de atelierul Sepala. Printre cei care au fost implicati in acest proiect se numara Adelina Ivan, Alina Botea, Ana Alexe, Carmen Secareanu, Catalin Botezatu, George Neagu, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Ovidiu Buta, Stephan Pelger.

Este un proiect de suflet, frumos si fara deadline-uri stricte, de aceea se desfasoara in ritmul lui, mai exact al nostru, al tuturor celor implicati.

De curand, am inceput colaborarea cu doua magazine, unul in Constanta si celalalt in Cluj, magazine care vor vinde cele doua linii ale noastre, Mihaela Glavan, respectiv Sepala.

Daca tot am ajuns in sfera colectiilor, care sunt tendintele pe care

femeile de afaceri ar trebui sa le urmeze in alegerea incaltamintei de

primavara-vara 2012?

Pentru acest sezon, recomand escarpenul cu varful ascutit scurt si toc stiletto in tonuri neutre sau nuante puternice (corai si turcoise), pantofii cu platforma (varf rotund sau semirotund), fie ca este acoperita sau la vedere, calapoade bine construite, prin urmare comode.

Pentru "casual Fridays", propunerile se indreapta catre platformele wedges si incaltamintea flat cu talpa suprainaltata.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mihaela Glavan business, #Sepala by Mihaela Glavan, #Mercedes Benz Berlin Fashion Week, #afaceri Mihaela Glavan , #Companii Romania