Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex a luat un credit de 165 milioane lei de la CEC Bank

Metrorex a luat un credit de 165 milioane lei de la CEC Bank


Metrorex a luat un credit de 165 milioane lei (circa 38 milioane euro) de la CEC Bank, care va fi utilizat pentru achitarea obligatiilor de plata restante catre Alstom Transport, urmand sa fie rambursat in 36 luni, cu o perioada de gratie de doi ani.

"Valoarea creditului obtinut de la CEC Bank este de 165 milioane lei. Procedura de achizitie a fost negociere cu anunt de participare. Au participat la licitatie Raiffeisen Bank, CEC Bank, RBS Bank, UniCredit Tiriac Bank, BCR si BRD", a declarat pentru NewsIn directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

In urma licitatatiei a fost selectata CEC Bank, u nitatea pilot Timpuri Noi.

Astfel, Metrorex a imprumutat 165 milioane lei, care vor fi utilizati pentru achitarea obligatiilor de plata restante catre Alstom Transport.

"In conditiile renegocierii contractului de mentenanta a materialului rulant si feroviar pentru circulatia in tunel, incheiat intre Metrorex si SC Alstom Transport, desfasurata in conformitate cu Memorandumul Guvernului Romaniei, rezulta necesitatea contractarii unui credit la termen, rambursare cinci ani si perioada de gratie doi ani", se arata in caietul de sarcini.

Rambursarea se va face in 36 rate egale lunare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1652 ori