Meinl preia Heidi Chocolat de la grupul elvetian Laderach

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 15:31
3220 citiri
Meinl preia Heidi Chocolat de la grupul elvetian Laderach

Grupul elvetian Laderach va vinde compania Heidi Chocolat catre producatorul Kandia Dulce, tranzactie in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, cele doua entitati urmand sa fie reunite sub o noua companie, Kex Confectionery.

"Pentru a spori potentialul de dezvoltare al Heidi Chocolat pe piata locala si internationala de retail a ciocolatei premium, Laderach a agreat cu detinatorii Kandia Dulce vanzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat si Kandia Dulce vor deveni companii surori, in proprietatea companiei nou create - Kex Confectionery", se arata intr-un comunicat al companiei nou create.

Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si apartine integral familiei elvetiene Laderach, detinatoare a Confiseur Laderach.

Heidi Chocolat are o capacitate de productie situata in Pantelimon, langa Bucuresti, cu peste 350 de angajati. Compania este focusata pe segmentul premium si comercializeaza produsele sub brandul Heidi.

Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar portofoliul producatorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume.

"Laderach este increzator ca noua structura va permite Heidi sa isi urmeze mai intens obiectivul sau strategic. Vanzarea Heidi va permite in acelasi timp companiei Laderach sa se concentreze mai departe pe core business-ul sau, productia artizanala, dedicata clientilor specializati si distributiei proprii in magazinele de specialitate. Urmare a achizitionarii, Heidi si Kandia vor ramane separate din punct de vedere operational. Actualele echipe de management ale celor doua companii vor ramane neschimbate si vor raporta catre Kex", se mentioneaza in comunicat.

Kandia are o traditie de 120 de ani, iar in 2010 a revenit in portofoliul familiei austriece Meinl, dupa cativa ani in care a fost detinuta de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfarsitul anului trecut compania Supreme Chocolat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#tranzactie Kandia, #Heidi preluare, #Kandia Heidi , #Companii Romania