Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel Campia Turzii si-a reluat activitatea

Mechel Campia Turzii si-a reluat activitatea


Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii, intrat in insolventa in luna aprilie, si-a reluat luni activitatea de productie, iar in termen de zece zile ar putea sa functioneze la capacitatea maxima.

"Incepand de luni, sectiile trefilare la cald si zincare ale tragatoriei de otel si-au reluat activitatea de productie in conformitate cu planul stabilit", se arata intr-un comunicat al Invest Nikarom, proprietarul companiei.

Invest Nikarom precizeaza ca Mechel Campia Turzii are in stocuri materia prima necesara, iar toate productia care va fi realizata este deja contractata. Materia prima, respectiv sarma laminata si tagla, este achizitinata de la combinatele Ductill Steel Buzau, respectiv COS Targoviste, ambele fiind controlate de Invest Nikarom.

"Sunt create toate premizele ca in circa 10 zile sa se poate atinge capacitatea maxima de productie", potrivit comunicatului.

Combinatul siderurgic a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi de 18,8 milioane lei, in scadere cu 17,5% fata, in timp ce cifra de adaceri s-a prabusit la 5,2 milioane lei, de la 81,6 milioane lei.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1177 ori