Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Maria Grapini: Plata TVA la incasarea facturilor a fost propunerea Consiliului Consultativ

Maria Grapini: Plata TVA la incasarea facturilor a fost propunerea Consiliului Consultativ


Masura propusa de Guvern privind plata TVA la incasarea facturilor de maxim 500.000 de euro vine de la oamenii de afaceri din Consiliul Consultativ pentru Mediul de afaceri, a declarat Maria Grapini.

"Aceasta masura (nr. plata TVA la incasare) vine de la mediul de afaceri. Am propus aceasta masura acum foarte multi ani si am reluat-o la intalnirea cu premierul si cei sapte ministri la intalnirea de vineri", a precizat Maria Grapini, director general al Pasmatex pentru Business24.

Aceasata a adaugat ca propunerea ar putea fi cuprinsa in bugetul pentru anul 2013.

"Ministrul finantelor, Florin Georgescu a promis ca va lua in calcul aceasta masura si va face o simulare ca in bugetul din 2013 sa cuprinda propunerea de a plati TVA-ul la incasare", a mentionat Grapini.

Premierul Victor Ponta a declarat ca va anunta, luni, masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice dupa 1 august, precum plata TVA doar la momentul incasarii facturii pentru sume in cuantum de pana la 500.000 euro, conditia fiind ca platile sa fie efectuate prin banca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1652 ori