Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Managerii privati au fost selectati: Guvernul nu a dezvaluit lista

Managerii privati au fost selectati: Guvernul nu a dezvaluit lista


Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, vineri, ca procedura de selectie a viitorilor membri ai Consiliilor de Administratie si a potentialilor manageri executivi este incheiata pentru Tarom, CFR Infrastructura, CFR Calatori, CNADNR si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.

Guvernul si-a asumat in negocierile cu FMI recrutarea unor manageri privati la mai multe companii.

Reprezentantii MTI nu au oferit informatii privind identitatea managerilor selectati pana la ora transmiterii acestei stiri.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat ca MTI se afla in "discutii concrete si avansate" cu investitori pentru preluarea Tarom si CFR Marfa.

Ministrul a adaugat ca, in perioada urmatoare, privatizarea va incepe cu Tarom, "cap de lista si prioritate 0", si se va incheia cu CFR Marfa.

Privatizarea celor doua companii este una din prioritatile MTI in acest an, potrivit angajamentelor convenite cu FMI.

Discutiile cu FMI s-au incheiat. Vezi concluziile

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2278 ori