Loteria Romana incepe renegocierea contractelor paguboase

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 09:17
2120 citiri
Loteria Romana incepe renegocierea contractelor paguboase

Loteria Romana isi renegociaza contractele paguboase, iar unele dintre ele ar putea fi chiar reziliate, a declarat directorul general al companiei, Dan Alexandru Ghita.

"Noi avem acum sub analiza toate contractele care sunt in desfasurare in Loterie si bineinteles ca deja au inceput sa se ia masuri, de reziliere sau negociere. Noi vrem sa eficientizam cat mai mult compania, bineinteles ca incepand cu contractele care sunt considerate paguboase", a declarat Dan Alexandru Ghita intr-o emisiune a postului Money Channel.

Acesta a spus ca nu poate mentiona inca despre ce contracte este vorba, pentru ca unele sunt contestate in instanta, dar a precizat ca atunci cand va finaliza aceasta analiza, va face totul public.

Ghita a afirmat ca a gasit o multime de nereguli la companie atunci cand a preluat conducerea societatii in urma cu trei luni.

"Sunt destul de multe, cam majoritatea domeniilor de aici, accesate de Loterie, sunt contracte paguboase sau dubioase. Din ce am observat, s-a axat mai mult pe cheltuieli decat pe investitii si pe dezvoltarea portofoliului companiei, lucru care a dus compania in punctul in care este, din pacate, nu foarte stralucitor", a spus Ghita.

Directorul Loteriei a comparat rezultatele companiei cu cele ale Loteriei din Ungaria si s-a aratat dezamagit de rezultate.

Astfel, in timp ce Ungaria are numai zece milioane de locuitori, jumatate fata de Romania, iar Loteria maghiara are de trei ori mai putini angajati, in tara vecina profitul companiei se ridica la peste 190 de milioane de euro, fata de numai 33 de milioane la cat s-a ridicat profitul Loteriei Romane in 2011.

Noua conducere a anuntat in acest sens o serie de modificari in organizarea companiei, considerand ca incasarile Loteriei Romane s-ar putea ridica la peste un miliard de euro in viitor.

Profitul brut estimat al Loteriei Romane este de circa 133 milioane de lei pentru anul 2012, iar profitul contabil este de 96,6 milioane de lei, potrivit Bugetului de Venituri si Cheltuieli, publicat in Monitorul Oficial.

eniturile totale ale societatii au fost estimate la 1,2 miliarde de lei, iar cheltuielile la aproape 1,1 miliarde de lei. Bugetul de investitii al companiei pentru 2012 este de 113 milioane de lei.

Conform unor investigatii ale Curtii de Conturi a Romaniei la Loteria Romana, in ultimii ani, aceasta institutie a incheiat mai multe contracte ilegale de achizitii, paguba cifrandu-se la cateva zeci de milioane de euro,

Compania se afla in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Loteria Romana contracte paguboase, #denuntare contracte Loteria Romana, #Loteria Romana pagube pierderi , #Companii Romania