KFC si Pizza Hut renunta la Pepsi in favoarea Coca Cola

Joi, 16 Februarie 2012, ora 08:42
6794 citiri
KFC si Pizza Hut renunta la Pepsi in favoarea Coca Cola

Lanturile de restaurante KFC si Pizza Hut schimba la nivel local furnizorul de bauturi racoritoare, Pepsi, in favoarea Cola Cola.

KFC si Pizza Hut sunt companii controlate de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte.

Acestia au incheiat un contract cu Coca-Cola HBC Romania in urma caruia imbuteliatorul de bauturi racoritoare va furniza produse pentru cele 64 de restaurante ale retelelor, inlocuind produsele Pepsi, scrie Ziarul Financiar.

Valoarea acordului este estimata la 15-18 milioane de euro pe an, potrivit calculelor sursei citate.

In anul 2011, vanzarile de bauturi in lanturile de restaurante KFC, Pizza Hut si PHD au ajuns la au circa 60 de milioane de euro.

Pepsi ruleaza anual aproape 150 de milioane de euro in Romania.

In toamna anului 2010, PepsiCo si-a integrat cele doua divizii din Romania, beverages (bauturi nonalcoolice - Pepsi, Mirinda si 7 Up) si snacks (Star Foods). Astfel, americanii de la PepsiCo, care detin in Romania imbuteliatorul Pepsi si compania Star Foods, producatorul chipsurilor Lay's, si-a stabilit o singura echipa de management pentru cele doua divizii.

Cele doua entitati fiscale au avut in 2010 afaceri de peste 200 milioane de euro potrivit calculelor facute pe baza datelor existente pe site-ul Ministerului de Finante.

Astfel, firma Quadrant - Amroq Beverages SRL (imbuteliatorul) a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 602,5 mil. lei (143 mil. euro), in scadere cu 11% comparativ cu rezultatele anului 2009. Pe de alta parte, Star Foods, producatorul chipsurilor Lay's, a avut o scadere de 18% a afacerilor, pana la 283,3 milioane de lei (67 milioane de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Pepsi KFC parteneriat, #Pizza Hut Coca Cola parteneriat, #KFC renunta la Pepsi , #Companii Romania