Ion Dragne: Piata avocaturii a evoluat anul acesta mai bine decat ne-am fi asteptat

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 14:07
2309 citiri
Ion Dragne: Piata avocaturii a evoluat anul acesta mai bine decat ne-am fi asteptat

Piata avocaturii a fost "sustinuta" si in 2012 de arii de practica precum litigiile, arbitrajul sau insolventa.

In anul urmator, un nivel mai ridicat de absorbtie a fondurilor europene ar putea determina dezvoltarea unor alte ramuri cum ar fi energia regenerabila, a declarat Ion Dragne, Managing Partner Dragne&Asociatii intr-un interviu acordat Business24.

Pentru anul viitor se asteapta la un an mai linistit din punct de vedere politic, cu un guvern stabil, si spera "ca acest guvern sa reuseasca sa puna in practica un program de guvernare care sa incurajeze cresterea economica".

Cum considerati ca a evoluat piata avocaturii anul acesta?

Piata avocaturii a evoluat anul acesta mai bine decat ne-am fi asteptat, in conditii de criza economica si de evolutii politice complexe. Motoarele care au ajutat anul acesta firmele de avocatura sa creasca sunt cele consacrate, si ma refer la litigii, arbitraj si insolventa.

In afara de acestea, avem numeroase proiecte in zona de dezvoltare a afacerii: finantari de diverse proiecte, energie de diferite feluri - in special regenerabila etc. Putem spune deci ca anul acesta piata avocaturii a crescut si s-a dezvoltat, cel putin pe cateva segmente.

Care credeti ca vor fi "motoarele" pietei de avocatura anul viitor?

Da, motoarele actuale, despre care am vorbit mai devreme, se vor mentine si anul viitor. Pe langa acestea, ne asteptam ca si alte domenii sa cunoasca o crestere, domenii obisnuite, nu "vedete", in functie de accesul la fonduri europene.

De asemenea, estimam ca anumite domenii vor ramane pe un trend ascendent in 2013 - este cazul energiei regenerabile, de exemplu.

Ce asteptari aveti de la noul guvern Ponta?

Asteptam sa vedem cum vor fi dezvoltate marile teme economice care preocupa intregul mediu de afaceri: continuarea privatizarilor, stimularea investitiilor, accesul la finantari.

Ne dorim ca guvernul sa ia masuri care sa duca la crestere economica, prin stimularea investitiilor, prin crearea unei stabilitati fiscale, prin incurajarea accesului la fonduri europene, prin transparentizarea achizitiilor publice.

In ceea ce priveste domeniul avocaturii, care vor fi provocarile lui 2013?

Referindu-ne strict la zona avocaturii, ne asteptam la o accelerare a competitiei, la mai multa eficienta si flexibilitate - pentru ca toti trebuie sa fim mai alerti si sa ne adaptam rapid la schimbari si la noile trenduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Ion Dragne interviu, #piata avocatura 2012, #avocatura Romania 2012, #Dragne si Asociatii casa de avocatura , #Companii Romania