Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca o firma, amendata de ANCOM pentru incalcarea drepturilor Postei

Inca o firma, amendata de ANCOM pentru incalcarea drepturilor Postei


Autoritatea de Reglementare in Comunicatii, ANCOM, a amendat firma Did Rapid Curier Targu Mures cu 20.000 de lei pentru ca a prestat servicii postale asupra carora Compania Nationala Posta Romana (CNPR) are drept exclusiv pana la 31 decembrie, a anuntat institutia.

"ANCOM a amendat Did Rapid Curier Targu Mures cu 20.000 lei pentru ca a prestat servicii postale catre destinatari din judetele Alba, Arges, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Mehedinti, Mures si Sibiu, constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 - 50 grame, percepand pentru acestea un tarif mai mic de doi lei/trimitere. Compania a incalcat astfel dreptul rezervat exclusiv Companiei Nationale Posta Romana ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale pe teritoriul Romaniei", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Infiintata in 2011, Did Rapid Curier este controlata de doua persoane fizice, Ioan Rus - 95% si Aurelia Rus - 5%.

Totodata, ANCOM a dispus amendarea, in termen de 30 de zile, a contractului care incalca prevederile legale in vigoare, respectiv drepturile furnizorului de serviciu universal.

"Aceasta este cea de a sasea sanctiune aplicata de ANCOM unui operator de servicii postale pentru incalcarea dreptului exclusiv al CNPR, avand cea mai mare valoare de pana acum. Amenda aplicata de autoritate a tinut cont de gravitatea faptei si de antecedentele companiei", se mai spune in comunicat.

Orice furnizor de servicii postale autorizat poate furniza si servicii din sfera serviciului universal, cu conditia sa respecte drepturile rezervate Postei in ceea ce priveste limitele de greutate si de tarif, chiar si in conditiile in care acorda expeditorului facilitati tarifare.

Constituie contraventie incheierea si derularea unui contract in cadrul caruia pretul pe trimitere este mai mic de doi lei pentru trimiterile de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame, livrate la cutiile postale ale destinatarilor, se arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1296 ori