Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ideal, in reforma sanatatii: Pacientii isi aleg furnizorul de servicii medicale

Ideal, in reforma sanatatii: Pacientii isi aleg furnizorul de servicii medicale


Noua lege a sanatatii trebuie construita pe trei principii, unul dintre acestea referindu-se la posibilitatea pacientului de a-si alege furnizorul de servicii medicale, precum si furnizorul de asigurari de sanatate, a declarat directorul general al Alico Asigurari, Theodor Alexandrescu.

"Sunt trei principii mari generale pe care le recomandam in noua reforma. Un principiu este acela de a oferi posibilitatea alegerii libere a pacientului, atat a furnizorului de servicii medicale, cat si a asiguratorului".

"Nu trebuie sa constrangem direct sau indirect pacientul sa aleaga un anumit furnizor de servicii medicale, un anumit furnizor de asigurari de sanatate", a declarat Theodor Alexandrescu.

Acesta a mai spus ca trecerea de la un sistem in care contributiile sunt obligatorii la un sistem in care cea mai mare componenta este voluntara trebuie sa fie graduala.

"Componenta obligatorie trebuie sa fie usor schimbata ca pondere catre componenta voluntara a contributiilor, iar furnizorul unic - statul - sa fie diversificat prin a oferi optiunea pacientilor sa aleaga si alti asiguratori, ajungandu-se la spargerea monopolului de stat", a mentionat Alexandrescu.

Acesta a mai spus ca un alt aspect important este viabilitatea sistemului financiar.

"Nu putem discuta de o reforma daca nu exista o viabilitate a sistemului financiar si daca povara financiara este trecuta din sistemul public in cel privat", a mai spus seful Alico Asigurari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1515 ori