Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Heinrich Vystoupil, noul sef al Consiliului de Administratie al Tarom

Heinrich Vystoupil, noul sef al Consiliului de Administratie al Tarom


Noul sef al Consiliului de Administratie al companiei TAROM este austriacul Heinrich Vystoupil. Acesta a mai lucrat la KLM si Austrian Airlines si va deveni primul manager privat al unei companii de stat.

Noul Consiliu de Administratie al Tarom are un termen de 90 de zile sa numeasca un CEO si sa vina cu un plan de afaceri pentru redresarea companiei.

Noul board al Tarom va fi compus din Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar, Marius Ghenea, Macec Valentin, Ciprian Radunca si Heinrich Vystoupil.

"Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabila", a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Misiunea noului sef de la Tarom va fi una grea, in conditiile in care compania a avut, numai anul trecut, pierderi de 200 de milioane de lei.

Heinrich Vystoupi va trebui sa coordoneze consiliul de administratie al companiei si sa gaseasca solutii pentru a aduce firma pe proft sau cel putin pentru a reduce pierderile.

Cum au fost selectati membrii Consiliului de Administratie

Adunarea Generala a Actionarilor TAROM s-a intrunit vineri vineri pentru desemnarea noului Consiliu de Administratie, care este format din sapte membri, selectati conform prevederilor OUG 109/2011, au declarat reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Selectia noului manager general si a membrilor Consiliului de Administratie a fost realizata de un consortiu privat, iar lista cuprinde persoane cu experienta bogata in domeniul aviatiei.

Aceasta este ultima etapa a desemnarii managementului angajat pe criterii de performanta la TAROM.

Organizarea AGA a fost deja precedata de un interviu final care a fost dat in prezenta conducerii ministerului. Procedura este similara cu cea din marile corporatii, unde interviul final se tine in prezenta reprezentantului beneficiarului, oferind posibilitatea acestuia sa puna intrebari de specialitate, potrivit acelorasi surse.

In iulie, Ministerul Transporturilor a mandatat asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, directorii generali si membrii consiliilor de administratie, pentru companiile aflate sub autoritatea MTI, cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane de euro.

Peste 200 de CV-uri au fost primite pentru functiile de membri executivi ai Consiliului de Administratie ai TAROM.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4171 ori