Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Heineken Romania: Afaceri in crestere cu 11,5% in 2011

Heineken Romania: Afaceri in crestere cu 11,5% in 2011


Heineken Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta in crestere cu 11,5% fata de 2010, la 1,04 miliarde lei, in timp ce volumul vandut de companie a inregistrat o crestere de 7,5%.

Dintre marcile aflate in portofoliul companiei, marca Bucegi a inregistrat cea mai mare crestere, depasind 2 milioane hectolitri ca volum vandut in 2011. Si Ciuc Premium a inregistrat performante semnificative comparativ cu 2010, inregistrand o crestere procentuala de doua cifre a volumului vandut.

"Heineken are o strategie globala consistenta, pe termen lung, care a fost adoptata si in Romania si care ne-a permis sa ne imbunatatim rezultatele in 2011 fata de 2010. Performanta noastra din anul 2011 are la baza programe eficiente de marketing, activari realizate pe fiecare marca in parte, investitii constante in inovatie, o colaborare stransa cu clientii nostri si, in particular, cu distribuitorii, mentinand totodata aceeasi calitate a berilor noastre", a precizat Andrew Quayle, Chief Financial Officer Heineken Romania

Marca Heineken, disponibila in aproape toate tarile de pe glob, a continuat sa inregistreze o crestere mai mare decat cea a segmentului premium international si a pietei globale de bere si a vandut 27,4 milioane hectolitri in toata lumea, in 2011. In Romania, marca Heineken a inregistrat o crestere procentuala a volumului vandut de o cifra ("single digit").

In 2011 Heineken si-a diversificat portofoliul cu sapte marci noi pe care a inceput sa le importe si sa le vanda pe piata din Romania: Desperados, Amstel, Birra Moretti, Krusovice, Foster's, Strongbow si Sol. Un alt obiectiv global al Heineken este de a isi dubla rata de inovatie pana in anul 2020. In 2011, un ingredient care a contribuit la realizarea acestui obiectiv a fost introducerea cu succes a unei noi beri fara alcool, pe segmentul mainstream, anume berea Golden Brau Fara Alcool.

Heineken este cea mai mare companie producatoare de bere din Europa si a treia din lume ca volum de bere vanduta. Heineken Romania face parte din grupul Heineken si are cel mai diversificat portofoliu de marci de pe piata de bere romaneasca: Heineken, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau, Golden Brau Fara Alcool, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster's (import), Strongbow (import), Sol, Desperados, Gosser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita si Hategana.

Heineken are patru fabrici in Romania, situate in Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures si 1.100 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3506 ori