Guvernul separa activele viabile ale Termoelectrica

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:18
1806 citiri
Guvernul separa activele viabile ale Termoelectrica

Termocentralele ELCEN Bucuresti, Electrocentrale Mintia si Electrocentrale Paroseni au fost scoase din patrimoniul Termoelectrica si au fost transferate in coordonarea Ministerului Economiei, urmand ca alte active ale Termoelectrica sa fie incluse intr-o noua societate, numita Grup Electrocentrale.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Mintia, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati) si patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila).

In memorandumul de politici economice si financiare semnat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) se arata ca Guvernul intentioneaza sa "rezolve situatia financiara" a Termoelectrica, iar pana la mijlocul lunii iunie vor separa de producatorul de energie electrica si termica alte doua subsidiare, respectiv electrocentralele din Braila si Galati.

"Vom transmite Registrului Comertului o propunere juridica semnata de ministrul Economiei de separare de Termoelectrica a CET Braila si CET Galati si a actiunilor detinute la companiile energetice pana la mijlocul lunii iunie 2012", se spune in memorandum.

Termoelectrica detine, prin sucursalele sale, pachete mici de actiuni le complexele energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Termoelectrica si ELCEN sunt doua dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei care sunt monitorizate de FMI. Cele opt companii monitorizate aveau, la sfarsitul anului 2011, arierate de 8,481 miliarde lei, sub nivelul prognozat, dar pierderi mai mari decat cele estimate.

Termoelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si are are peste 12.000 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#companii patrimoniu Termoelectrica, #active Termoelectrica, #sucursale Termoelectrica, #Guvern patrimoniu Termoelectrica , #Companii Romania