Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul separa activele viabile ale Termoelectrica

Guvernul separa activele viabile ale Termoelectrica


Termocentralele ELCEN Bucuresti, Electrocentrale Mintia si Electrocentrale Paroseni au fost scoase din patrimoniul Termoelectrica si au fost transferate in coordonarea Ministerului Economiei, urmand ca alte active ale Termoelectrica sa fie incluse intr-o noua societate, numita Grup Electrocentrale.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Mintia, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati) si patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila).

In memorandumul de politici economice si financiare semnat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) se arata ca Guvernul intentioneaza sa "rezolve situatia financiara" a Termoelectrica, iar pana la mijlocul lunii iunie vor separa de producatorul de energie electrica si termica alte doua subsidiare, respectiv electrocentralele din Braila si Galati.

"Vom transmite Registrului Comertului o propunere juridica semnata de ministrul Economiei de separare de Termoelectrica a CET Braila si CET Galati si a actiunilor detinute la companiile energetice pana la mijlocul lunii iunie 2012", se spune in memorandum.

Termoelectrica detine, prin sucursalele sale, pachete mici de actiuni le complexele energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Termoelectrica si ELCEN sunt doua dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei care sunt monitorizate de FMI. Cele opt companii monitorizate aveau, la sfarsitul anului 2011, arierate de 8,481 miliarde lei, sub nivelul prognozat, dar pierderi mai mari decat cele estimate.

Termoelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si are are peste 12.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1544 ori