Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul ridica pretul actiunilor Electrica Muntenia Sud

Guvernul ridica pretul actiunilor Electrica Muntenia Sud


Guvernul a ridicat pretul la care Electrica va vinde Enel cate 13,57% din actiunile detinute la Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, de la 107,075 euro/actiune la 124,60 euro/actiune, dorind acum sa incaseze peste 521 milioane euro, cu 73 milioane euro mai mult decat calcula initial.

O hotarare adoptata marti de Executiv stabileste ca actiunile pe care Electrica are dreptul sa le vanda catre Enel, in baza contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud (EMS), vor fi cedate la un pret de 124,60 euro/actiune, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Electrica vinde 3.683.736 actiuni detinute la Enel Distributie Muntenia si 502.328 actiuni la Enel Energie Muntenia, reprezentand 13,57% din totalul actiunilor detinute de stat la cele doua societati.

In urma cu doua saptamani, aceeasi sursa afirma ca aceste actiuni vor fi vandute la un pret unitar de 107,075 euro. Pretul era anuntat atunci dupa o discutie pe aceasta tema in sedinta de guvern.

Conform noului anunt al Guvernului, pretul total de vanzare a actiunilor se ridica la 521,5 milioane euro.

In urma cu doua saptamani, suma de incasat era estimata la 448,2 milioane euro, bazata atunci pe un pret mai mic pe actiune.

Si in urma cu doua saptamani, ca si acum, Guvernul a anuntat ca valorile sunt incluse in raportul firmei de consultanta KPMG.

Electrica mai detine cate 23,57% din actiunile Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, din care cate un pachet de 10% este rezervat angajatilor Electrica.

Electrica Muntenia Sud a fost preluata de Enel printr-o tranzactie finalizata in 2008 si divizata in doua companii, pe tipuri de activitate.

Conform contractului de privatizare incheiat cu Enel in 2007, Electrica are optiunea de vinde catre grupul italian, iar investitorul are obligatia sa cumpere, pachetele de cate 13,57% din actiunile celor doua companii care inglobeaza activele si operatiunile fostei Electrica Muntenia Sud.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2041 ori