Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a aprobat strategia de privatizare a Postei Romane

Guvernul a aprobat strategia de privatizare a Postei Romane


Guvernul a aprobat strategia de de vanzare a cel putin 20% din actiunile Postei Romane catre un investitor strategic. Tranzactia va fi realizata printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).

"Strategia de privatizare a fost aprobata de Guvern. Decizia este ireversibila, se privatizeaza", a spus ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca majorarea de capital sa fie efectuata pana la finele lunii septembrie, dupa angajarea unui consultant in luna iunie si publicarea prospectului in luna august.

Consultantul nu a fost insa selectat pana in prezent, iar ministerul vrea sa infiinteze o comisie pentru selectia acestuia.

Pentru punerea in practica a strategiei de privatizare se va constitui o comisie de coordonare a procesului de privatizare si o comisie de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare, formate din membri titulari si supleanti si secretariate tehnice aferente acestora.

Componenta comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare va include un secretar de stat din cadrul Ministerului Comunicatiilor, care va avea si functia de presedinte, un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, un consilier de stat sau un secretar de strat din aparatul propriu de lucru al primului-ministru si un reprezentant al Fondului Proprietatea.

Rezultatele financiare ale Postei Romane in 2011

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Posta Romana a avut in 2011 pierderi de 68 de milioane de lei

Guvernul a aprobat in mai reesalonarea datoriilor Postei Romane, pentru a evita intrarea companiei in insolventa.

Posta Romana scapa de insolventa. Datoriile vor fi reesalonate

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt MCSI, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2018 ori