Grupul Draxlmaier vrea sa extinda capacitatea fabricilor din Satu Mare, Codlea si Hunedoara

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 15:30
3298 citiri
Grupul Draxlmaier vrea sa extinda capacitatea fabricilor din Satu Mare, Codlea si Hunedoara

Primul-ministru Emil Boc a discutat joi cu reprezentantii grupului Draxlmaier, care i-au prezentat proiectele de extindere a capacitatii de productie a fabricilor de la Satu Mare, Codlea si Hunedoara, detinute de grupul german.

Proiectul de investitii care urmeaza sa se realizeze la Satu Mare are o valoare de aproximativ 30 milioane de euro si consta in extinderea capacitatii de productie a DRM Draxlmaier Satu Mare pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investitia se va derula in perioada 2012-2013 si va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca. Investitia actuala a grupului la Satu Mare este in valoare de 113,4 milioane lei si peste 4.300 de locuri de munca.

In acest context, Boc a punctat ca Executivul este interesat de realizarea unor capacitati noi de productie care sa contribuie la dezvoltarea industriei auto din Romania si i-a asigurat pe reprezentantii grupului Draxlmaier ca "investitiile companiei in Romania sunt in siguranta". "Vom aborda constructia bugetului de stat pentru 2012 intr-o maniera serioasa si responsabila", a mentionat premierul.

Pe de alta parte, o alta tema abordata in cadrul intalnirii a vizat extinderea cooperarii grupului Draxlmaier cu universitati romanesti, in vederea specializarii profesionale a personalului companiei.

Investitiile cumulate ale grupului Draxlmaier in Romania totalizeaza, din 1993 si pana in prezent, aproximativ 200 milioane de euro si un numar de 12.000 de locuri de munca.

La intrevederea de la Palatul Victoria au mai participat, din partea romana, Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, Karoly Borbely, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ioana Muntean, secretar de stat, purtator de cuvant al Guvernului, Andreea Paul consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru si deputatul Ovidiu Gant (Forumul Democrat al Germanilor din Romania).

Din delegatia grupului Draxlmaier au facut parte Fritz Draxlmaier - CEO si proprietarul grupului Draxlmaier, Karl Wallner, director general al grupului Draxlmaier, cu responsabilitate pentru capacitatile de productie din toata lumea, Patrick Seyller si Iuliu Aurel Cadar, directori administrativi Pitesti, respectiv Satu Mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#fabrici Draxlmaier Romania investitii, #Boc intalnire Draxlmaier, #investitii fabrici Draxlmaier , #Companii Romania