Ford va produce la Craiova 45.000 - 50.000 de unitati B-Max

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 14:36
1954 citiri
Ford va produce la Craiova 45.000 - 50.000 de unitati B-Max

Compania americana Ford va produce la Craiova, in acest an, 45.000-50.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 150.000 de masini.

"In 2012 vom produce 45-50.000 de automobile B-Max, iar la anul vom creste productia in asa fel incat sa ajungem in 2013 la 150.000 de unitati sau poate chiar mai mult", a declarat, miercuri, Jan Gijsen, presedintele Ford Romania.

Gijsen a adaugat ca ciclul de productie va fi in acest an de o masina la 1,7 minute, iar cand uzina va ajunge la capacitate maxima cadenta va fi de o masina pe minut.

Anul viitor va creste si volumul productiei de motoare, urmand ca la Craiova sa fie produse motoare si pentru alte fabrici ale companiei.

La inceputul acestei luni, circa 100 de ingineri germani si britanici au venit la Craiova pentru a lucra la fabrica Ford unde vor asista la inceperea productiei modelului B-Max in Romania si a motorului EcoBoost, cel mai mic motor construit pana acum de Ford.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri.

Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga pana in septembrie 2011 la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova. Ford a obtinut insa acordul Guvernului, anul trecut, privind prelungirea termenului pentru 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#productie masini Ford Craiova, #productie B Max Craiova, #masini BMax Craiova, #model nou masina Ford , #Companii Romania