Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ford si AVAS, somate sa faca public actul aditional pe care l-au semnat

Ford si AVAS, somate sa faca public actul aditional pe care l-au semnat


Actul aditional la contractul de privatizare a societatii Automobile Craiova incheiat de catre Ford Motor Company si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie facut public, considera Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

"Publicarea actului aditional este esentiala avand in vedere ca proiectul de act aditional nu este publicat pe site-ul AVAS, desi obligatia legala de transparenta impunea acest lucru".

"Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital subliniaza ca atat interesele statului roman, cat si cele ale investitorilor care sunt vizati de procesul de restructurare cereau respectarea deplina a obligatiilor legale si contractuale asumate de catre Ford Motor Company", mentioneaza AIPC.

Potrivit AIPC, intrucat actul aditional nu a fost publicat si nu a avut loc o dezbatere publica asupra acestuia, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital urmeaza sa analizeze daca modificarile aduse prin actul aditional prevad continuarea si finalizarea procesului de restructurare anterior prevazut de articolul 7 din Legea nr. 36/2008, precum si aplicarea imediata a penalitatilor stabilite pentru nerespectarea obligatiilor asumate de catre Ford Motor Company.

Ford si AVAS au semnat vineri actul aditional la contractul de privatizare pentru Automobile Craiova, incheiat initial in 2007, care prevede ca perioada de implementare a proiectului Ford la Craiova s-a extins pana la 31 decembrie 2012.

Actul aditional semnat intre Ford si AVAS implica "mici actualizari" ale contractului initial pentru a reflecta situatia afacerilor, cu precadere in ceea ce priveste ajutorul de stat regional.

Potrivit Ford, aceste revizuiri sunt in linie cu planul de afaceri pentru unitatea de productie de la Craiova, luand in considerare "mediul economic plin de provocari pentru industria auto europeana".

Reprezentantii Ford precizeaza ca fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei B, fapt care va permite companiei sa creeze sisteme eficiente de coordonare in ceea ce priveste componentele si furnizorii, pentru vehicule similare din punct de vedere al dimensiunilor, precum si sa reduca nivelul de complexitate al procesului de constructie in fabrica.

Ford Motor Company este producator si distribuitor de automobile pe sase continente. Ford Europa este responsabila de productia, vanzarea si service-ul vehiculelor marca Ford de pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1343 ori