Ford intrerupe productia la Craiova pentru sapte zile

Vineri, 30 August 2013, ora 11:13
1493 citiri
Ford intrerupe productia la Craiova pentru sapte zile

Ford isi va intrerupe productia de la uzina din Craiova timp de sapte zile in luna septembrie pentru a se adapta la cererea scazuta de pe piata auto romaneasca, dar si globala.

Angajatii sectiei autovehicule se vor afla in somaj tehnic pentru o saptamana, in timp ce lucratorii din sectia de motoare isi vor opri activitatea doar pentru doua zile. Conform contractului colectiv de munca, personalul Ford are dreptul in aceasta perioada la 80% din salariul de baza.

"Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule. B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent.

Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie", se arata in comunicatul de presa transmis de companie.

Reprezentantii Ford au declarat pentru Ziare.com ca nu pot face previziuni cu privire la urmatoarea perioada, dar ca, in eventualitatea in care situatia se schimba, productia va creste din nou datorita flexibilitatii in productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#oprire productie Ford Craiova, #somaj tehnic Ford Romania, #vanzari Ford Romania, #ajustare productie Ford , #Companii Romania