Fondul suveran kazah a cumparat 5% din actiunile UniCredit

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 13:37
1445 citiri
Fondul suveran kazah a cumparat 5% din actiunile UniCredit

Actiunile UniCredit au crescut joi cu 5,2%, la patru zile dupa debutul emisiunii de drepturi de preemptiune prin care banca vrea sa atraga 7,5 miliarde euro, datorita unor informatii aparute din presa conform carora fondul de investitii kazah a acumulat 5% din actiunile grupului.

Titlurile UniCredit au fost sprijinite si de anuntul mai multor fundatii bancare italiene din actionariat ca vor participa la majorarea de capital.

Fondul Samruk Kazyna din Kazahstan a cumparat din piata aproape 5% din actiunile UniCredit, scril Il Giornale.

Operatiunea nu a intampinat obstacole, iar Banca Italiei a fost informata in mod adecvat, precizeaza Il Giornale.

Reprezentantii bancii si ai fondului kazah au refuzat sa comenteze informatia.

O sursa apropiata Consob, autoritatea italiana de reglementare a pietelor financiare, a declarat ca nu are informatii despre tranzactie, precizand insa ca legea permite notificarea in termen de cinci zile.

UniCredit a preluat in 2007 ATF Bank, a cincea banca din Kazahstan dupa active, pentru 2,1 miliarde de dolari, intr-o perioada de boom pentru industria financiara kazaha.

Printre investitorii italieni care fac afaceri in Kazahstan se numara si gigantul energetic Eni, cu proiecte mari de petrol si gaze.

Majorarea de capital a UniCredit a debutat "cu stangul", drepturile de preemptiune fiind primite cu raceala de investitori in primele zile de tranzactionare. Actiunile bancii au scazut saptamana trecuta cu aproximativ 38%, dupa ce Consiliul de Adminsitratie a anuntat ca majorarea de capital se va derula la un pret de circa 1,9 euro pe actiune, cu 43% sub cotatia bursiera de referinta pe care s-a fundamentat operatiunea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Unicredit actiuni, #banca Unicredit capital, #cifra de afaceri Unicredit , #Companii Romania