Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea aproba infiintarea CE Oltenia

Fondul Proprietatea aproba infiintarea CE Oltenia


Fondul Proprietatea, actionarul minoritar al CEN Craiova, CEN Rovinari si CEN Turceni este de acor cu fuziunea companiilor in CE Oltenia.

Franklin Templeton, in calitate de administrator unic si manager de investitii al Fondului Proprietatea, saluta incheierea Memorandumului de Intelegere cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) privind infiintarea Complexului Energetic (CE) Oltenia.

Fuziunea urmeaza a avea loc pana la sfarsitul lunii martie 2012, potrivit calendarului agreat de catre companiile implicate.

Potrivit acestui acord, compania nou creata va fi listata la bursa printr-o oferta publica initiala sau va privatiza participatia minoritara cu un investitor strategic in termen de 24 de luni de la inregistrarea in Registrul Comertului. Compania va fi administrata in regim dualist, cu un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

In plus, CE Oltenia va fi inclusa in programul de implementare a unui management profesionist asumat de catre Guvern, prin care managerii vor fi selectati printr-un proces transparent si competitiv, cu ajutorul si sustinerea unei companii de executive search recunoscute international.

"In calitate de actionar minoritar la CEN Craiova, CEN Rovinari si CEN Turceni, Fondul considera termenii acestei fuziuni ca fiind favorabili pentru compania nou creata si, in consecinta, pentru actionarii Fondului. Cu un management profesionist care va implementa un plan de reforma cu viziune de piata, compania are sanse foarte bune sa devina viabila, creand valoare pentru toti actionarii", se arata intr-un comunicat.

In plus, prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), CE Oltenia va castiga vizibilitate in randul investitorilor internationali si va respecta criteriile stricte de guvernanta corporativa impuse de BVB, ceea ce va ajuta la protejarea drepturile tuturor actionarilor si investitorilor. Unul dintre cele mai importante rezultate ale listarii va fi accesul mai facil al companiei catre finantare pentru sustinerea investitiilor pentru dezvoltare.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat castigator, in iulie 2009, al mandatului in valoare de 3,45 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1382 ori