Emil Popescu, Zarea: De la Mos Craciun imi doresc vanzari mai bune

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 00:00
2701 citiri
Emil Popescu, Zarea: De la Mos Craciun imi doresc vanzari mai bune
Emil Popescu, director general Zarea. Sursa foto: Forbes

Emil Popescu, directorul general al companiei Zarea, isi doreste ca, anul viitor, romanii sa aiba mai multa putere sa depasca obstacolele crizei, dar si sa organizeze petreceri mai bogate decat anul acesta. De la Mos Craciun isi doreste sanatate si vanzari bune, pentru ca, in rest, asa cum se spune in poker "suntem serviti".

Se afla la conducerea Zarea din 2004 si este convins ca brandul, care tocmai a implinit 100 de ani, va mai rezista inca pe atat, pe piata. Dar pentru acest lucru este nevoie de multa munca, iar directorul general al companiei romanesti, Emil Popescu, nu poate uita de serviciu nici macar de Sarbatori.

Lucreaza de Craciun, pentru ca este o perioada de vanzari, dar spune ca, in Ajun, reuseste sa isi gaseasca linistea si chiar sa aiba parte de o scurta evadare din lumea afacerilor.

Ce inseamna pentru dvs Craciunul? Cum si unde sarbatoriti Craciunul?

Noi vindem, in perioada noiembrie-decembrie, spumant cat restul anului. Prin urmare, este o luna plina, din punct de vedere al muncii. Ne chinuim sa punem marfa pe raft, ca sa o faseasca de Craciun si de Anul Nou, consumatorii. Este o munca foarte complicata, care trebuie facuta intr-un timp foarte scurt, cu aceeasi echipa de vanzari pe care am avut-o si in timpul anului, pentru ca nu puteam sa trimitem oamenii pur si simplu acasa. Este o munca contra cronometru, zi si noapte.

Pentru mine Craciunul inseamna seara de dinaintea Craciunului, cand vine Mosu', cand ne strangem acasa, cu totii, in fata bradului, cand punem o colinda sau chiar cantam si noi una. Ne bucuram de aceasta sarbatoare.

Sunt Sarbatorile de Iarna un moment de evadare din afaceri?

Craciunul este momentul cand imi gasesc linistea sufleteasca si pot spune ca este o evadare din afaceri dar una scurta. Pentru ca, in zilele imediat urmatoare, respectiv 25-26 este iar o perioada plina de vanzari, in care avem multa treaba.

Ce i-ati cerut lui Mos Craciun?

Sanatate, vanzari bune, lucruri de genul asta. In rest, cum s-ar spune in poker, "suntem serviti".

Ce fel de Mos Craciun sunteti? Ce va place sa daruiti si cum alegeti cadourile pentru familie, prieteni?

Am doi copii, fiecaruia dupa varsta lui. Imi sopteste sotia si imi face o lista de cumparaturi, pentru ca stie ce isi doresc cei mici, fiindca sta mai mult timp cu ei.

Dar pentru partenerii de afaceri si angajati?

In general, pentru partenerii nostri de afaceri cadourile constau in produsele noastre de top, pentru ca sunt cartea noastra de vizita. Ne place sa alegem ce este mai bun si sa oferim.

Avem pachete si pentru salariati. Nu suntem o companie cu salarii foarte mari si nici foarte darnica, din pacate. Industriile alimentare din Romania nu sunt foarte bogate, iar segmentul nostru nu face exceptie. Ne tine in frau pasiunea. Suntem ca si arhitectii, putini ingineri, putini economisti si restul artisti.

Aveti o urare pentru romani in prag de Sarbatori?

Le urez pace, sanatate, liniste. Sa treaca peste aceasta criza cu bine si sa uite de perioada sarbatorilor, sa petreaca cu bine si sa avem putere, cu totii, sa avem petreceri mult mai bogate pe viitor.

Cu Zarea, desigur. Sa prindem cat mai multi ani cu Zarea, pentru ca sigur va trai mult, de acum incolo.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Emil Popescu Zarea, #director general Zarea, #sampanie Zarea, #bautura Zarea, #bauturi Craciun Revelion , #Companii Romania